VÆLG OPHOLD -
JAGTOPHOLD 6 DAGE
PRIS -
Kontakt for bestilling (+45) 62 20 25 40

Ibexjagt i Pakistan

Vores partner tilbyder udfordrende jagt på to karakteristiske ibex arter: Himalayan Ibex som jages i ufremkommelige bjerge i nord og Sindh ibex som jages i mere menneskelige bjerge i syd

Højdepunkter

 • Udfordrende bjergjagt
 • Fantastisk natur
 • Spændende kultur

Kontakt for bestilling

Det er ikke tilfældigt, at de forskellige ibex-arter verden over regnes for nogle af den passionerede bjergjægers største udfordringer at jage. Ibexen lever højt i de vildeste bjerglandskaber og man må være forberedt på voldsomme fysiske strabadser, hvis man vil føje dette jagttrofæ til samlingen. Zoon Safari tilbyder jagt på to forskellige arter af Ibex i Pakistan: Himalayan Ibex som lever i de vildsomme bjerge i landets nordlige del og Sindh Ibex, som holder til i bjergene mod syd.

Himalayan Ibex

Himalayan Ibex (Capra sibirica sakeen) er en underart af sibirisk ibex og minder typemæssigt om alpestenbukken. Man finder den primært i bjergene i landets nordlige del i bjergmassiverne Karakorum, vestlige Himalaya og Hindukush., hvor den jages i højder på 3.000-3.500 m.o.h. fra november til marts. Jagten er både fysisk og teknisk udfordrende, med høje krav til god fysisk forberedelse og udstyr i topklasse. Man skal i perioden forvente temperaturer fra 0 til -15 grader Celcius. Bukke med 38” horn anses for repræsentative, 40” er en realistisk trofæstørrelse og et trofæ i absolut rekordklasse kan nå en længde på 46”. Succesraten på disse jagter – målt i nedlagt vildt med trofæ på 38” eller større - er meget høj.

Selve jagten foregår til fods i bjergene, hvor man spotter og pürscher udvalgte bukke. Man bør være forberedt på ganske lange og ofte vinklede skud i det åbne bjergterræn. Der er fem hele jagtdage til rådighed. Hele arrangementet strækker sig over 11 dage. Da jagterne foregår i nogle af verdens sværest tilgængelige områder, må man forvente en relativt krævende rejse, som enten omfatter et lille charterfly eller en lang bilrejse (14 timer/570 km) ad snoede bjergspor. Indkvarteringen sker på små lokale hoteller eller i private huse med fuld forplejning. Under jagten vil der være engelsktalende personale tilstede.

Sindh Ibex

Sindh Ibex (Capra aegagrus blythi ) er lidt mindre og lysere i pelsen end den tyrkiske Bezoar Ibex, som den er en underart af og som den iøvrigt ligger typemæssigt tæt op ad. Sindh Ibex findes primært i den sydlige del af Pakistan, hvor den jages i højder på 0-3.000 m.o.h. fra november til marts. Bukke med 38” horn anses for repræsentative, 40” er en realistisk trofæstørrelse. Succesraten på disse jagter – målt i nedlæggelse af bukke med repræsentative trofæer eller større - er meget høj.

Jagten foregår til fods i bjergene, hvor man spotter og pürscher udvalgte bukke. Man bør være forberedt på ganske lange og ofte vinklede skud i det åbne bjergterræn. Der er to jagtdage til rådighed, hvilket erfaringsmæssigt er tilstrækkeligt. Jagterne foregår på områder, der ligger cirka tre timers kørsel fra Karachi ad forholdsvis gode veje. Indkvarteringen sker på små lokale hoteller eller i private huse med fuld forplejning. Under jagten vil der være engelsktalende personale tilstede.

Generelt

Der et begrænset antal licenser til rådighed for hele landet og prisen på disse licenser svinger fra år til år. Pakistan anvender aktivt trofæafgifterne som et væsentligt incitament for naturbevarelsen ved simpelthen at fordele pengene med 80% til lokalbefolkningen i områderne, hvor vildtet nedlægges og de sidste 20% til den statslige vildtadministration. Som jæger skal man være opmærksom på, at licensen er brugt og trofæafgiften forfalder i samme øjeblik, der løsnes et skud – uanset om det resulterer i en fældning, en anskydning eller en forbier.

Pakistan er et muslimsk land og kulturen er meget forskellig fra Europa. Forvent et spændende kulturmøde. Egne våben kan uden problemer medbringes, dog er sagsbehandlingstiden for importtilladelser minimum fire måneder.

Jagterne kan alle suppleres med prisbillige vildsvinejagter i Punjab-provinsen.

Prisen inkluderer

 • Al transport på reviret
 • Indkvartering på hotel eller i jagtlejr med fuld forplejning
 • Al jagt, afskydning og feltmæssig trofæbehandling
 • Engelsktalende tolk eller engelsktalende PH
 • Indførsel af våben
 • Visa og alle andre nødvendige papirer

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse til og fra endelig destinationslufthavn
 • Evt. bilrejse til jagtrevir
 • Drikkepenge
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Evt. hotelophold før og efter jagten
HAR DU SPØRGSMÅL?

Vagn Thrane Leth

Telefon: (+45) 63 21 43 11

Erik Hahn Pedersen

Telefon: +(45) 22 19 86 54

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser