VÆLG OPHOLD -
JAGTOPHOLD 6 DAGE
PRIS -
Kontakt for bestilling (+45) 62 20 25 40

 Jagt på Markhor, Urial & Blue Sheep

Oplev nogle af de ubetinget mest eksklusive og udfordrende bjergjagter i verden. Pladserne er stærkt begrænsede og trofæafgifterne derfor høje

Højdepunkter

 • Udfordrende bjergjagt
 • Eftertragtede vildtarter
 • Fantastisk natur

Kontakt for bestilling

En markhor i Pakistan er p.t. et af de mest eksklusive og svært opnåelige trofæer i verden. Med en trofæafgift på op til 135.000 USD er det kun ganske få jægere forundt, at føje denne eksklusive art til samlingen. Til gengæld sikrer de mange penge artens bevarelse. Nøjagtigt det samme gør sig gældende for de andre eksklusive arter af vilde får og geder i Pakistan. Vor partner Zoon Safari arrangerer jagt på dem alle afhængigt af tilgængelige licenser.

Pakistan har med stor succes iværksat naturbevarelsesprogrammer som med høje trofæafgifter, der i stor udstrækning tilfalder lokalbefolkningen omkring jagtområderne, har reddet landets større vildtarter fra udryddelse. Indsatsen er bredt anerkendt af bl.a. naturbeskyttelses unionen IUCN og er den direkte årsag til at disse arter er begrænset jagtbare og i massiv fremgang. På blot få årtier er det lykkedes at opformere stort set alle bestande i en grad som betyder at arterne klassificeres som betydeligt mindre truede nu, end da det så værst ud. Her kan man virkelig tale om, at trofæjagt fungerer som effektiv naturbevarelse!

Markhor

Markhoren er verdens største vildged. Den holder til i uvejsomme bjerge i Centralasien og har siden den engelske kolonitid i Indien været et af verdens mest eftertragtede jagttrofæer. På grund af de mange bjergmassiver i udbredelsesområdet er der opstået en hel del underarter som først og fremmest adskiller sig i kraft af deres hornfacon. Zoon Safari tilbyder jagt på tre pakistanske underarter i den udstrækning, der er licenser til rådighed.

 • Astor or Astore markhor (Capra falconeri falconeri)
 • Kashmir markhor (Capra falconeri cashmiriensis)
 • Suleiman markhor (Capra falconeri jerdoni)

Jagten tilpasses altid individuelt, men et typisk arrangement er på 12-dage med 6 jagtdage. Jagten finder sted om vinteren (november til april), hvor dyrene kommer ned fra højderne for at overvintre i 2.500-3.000 m.o.h. og fouragere på enge nær landsbyerne. Jagten er som udgangspunkt både fysisk og teknisk udfordrende, med høje krav til god fysisk forberedelse og udstyr i topklasse. Man skal i perioden forvente temperaturer fra 0 til -15 grader Celcius. Succesraten på disse jagter er meget høj.

Prisen for det samlede arrangement er sammensat af en pris for jagten og en trofæafgift som deles imellem staten og lokalbefolkningen i forholdet (20/80). Indhent tilbud. Forvent en samlet pris på omkring 1.000.000 DKK. (2018-19)

Urial

En urial er et centralasiatisk bjergfår, som findes i en række underarter i sit udbredelsesområde. I Pakistan tilbyder Zoon Safari jagt på tre underarter afhængig af tilgængeligheden på licenser.

 • Blanford Urial  (Ovis orientalis blanfordi)
 • Punjab Urial (Ovis orientalis punjabiensis)
 • Afghan Urial (Ovis orientalis cycloceros)

Jagten tilpasses altid individuelt, men et typisk arrangement er på 7 dage med 4 jagtdage. Jagten finder sted om vinteren (december til medio marts), og foregår i mindre bjerge – typisk under 1.000 m.o.h. Jagten er dom som udgangspunkt både fysisk og teknisk udfordrende, med høje krav til god fysisk forberedelse og udstyr i topklasse. Succesraten på disse jagter er meget høj.

Prisen for det samlede arrangement er sammensat af en pris for jagten og en trofæafgift som deles imellem staten og lokalbefolkningen i forholdet (20/80). Indhent tilbud. Forvent en samlet pris på omkring 200.000 DKK. (2018-19)

Blue sheep

Blue sheep eller bharal (Pseudois nayaur) er et centralasiatisk bjerglevende dyr, som er nært beslægtet med vilde får og geder uden rigtigt at være nogen af delene. Blue sheep lever højt i Himalaya og byder på noget af den mest udfordrende bjergjagt på planeten. Det skyldes dels, at jagten foregår i op til 4.500 meters højde og dels at bjergene den lever i er ekstremt stejle og stenede.

Jagten tilpasses altid individuelt, men et typisk arrangement er på 16 dage med 9 jagtdage. Jagten finder sted om vinteren (oktober til marts), og foregår i høje bjerge – typisk op til 4.500 m.o.h. Jagten er som som udgangspunkt særdeles fysisk og teknisk udfordrende, med høje krav til god fysisk forberedelse og udstyr i topklasse.

Prisen for det samlede arrangement er sammensat af en pris for jagten og en trofæafgift som deles imellem staten og lokalbefolkningen i forholdet (20/80). Indhent tilbud. Forvent en samlet pris på omkring 150.000 DKK. (2018-19)

Generelt

Der et stærkt begrænset antal licenser til rådighed for hele landet og prisen på disse licenser svinger fra år til år. Pakistan anvender aktivt trofæafgifterne som et væsentligt incitament for naturbevarelsen ved simpelthen at fordele pengene med 80% til lokalbefolkningen i områderne, hvor vildtet nedlægges og de sidste 20% til den statslige vildtadministration. Som jæger skal man være opmærksom på, at licensen er brugt og trofæafgiften forfalder i samme øjeblik, der løsnes et skud – uanset om det resulterer i en fældning, en anskydning eller en forbier.

Pakistan er et muslimsk land og kulturen er meget forskellig fra Europa. Forvent et spændende kulturmøde. Egne våben kan uden problemer medbringes, dog er sagsbehandlingstiden for importtilladelser minimum fire måneder.

Jagterne kan alle suppleres med prisbillige vildsvinejagter i Punjab-provinsen.

Prisen inkluderer

 • Al transport på reviret
 • Indkvartering på hotel eller i jagtlejr med fuld forplejning
 • Al jagt, afskydning og feltmæssig trofæbehandling
 • Engelsktalende tolk eller engelsktalende PH
 • Indførsel af våben
 • Visa og alle andre nødvendige papirer

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse til og fra endelig destinationslufthavn
 • Evt. bilrejse til jagtrevir
 • Drikkepenge
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Evt. hotelophold før og efter jagten
HAR DU SPØRGSMÅL?

Vagn Thrane Leth

Telefon: (+45) 63 21 43 11

Erik Hahn Pedersen

Telefon: +(45) 22 19 86 54

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser