VÆLG INDLOGERINGSDATO
JAGTOPHOLD 6 DAGE
PRIS 34.995,- Kr.

Sortbjørnejagt i British Columbia

Tæt bjørnebestand, storslået natur, frisk luft og rustikt lejrliv. En sortbjørnejagt i British Columbia er en oplevelse for livet.... Gør det ordentligt og vælg en outfitter som respekterer det faktum!

Højdepunkter

 • Oplev at jage i den canadiske vildmark
 • Klassisk sortbjørnsjagt, pürsch-jagt på store bjørne
 • Dygtige guider med stor viden om bjørnejagt
 • Mulighed for at bo et par ekstra dage og opleve Vancouver

6 dage fra 34.995,- Kr.

På vores sortbjørnejagter fokuserer vi på høj kvalitet, spændende jagtoplevelser, velorganiseret jagt og gode jagtområder. Vi kan tilbyde sortbjørnejagt hos vores erfarne og pålidelige outfitter Covert Outfitting, der råder over flere jagtområder i det sydlige British Columbia. Det primære jagtområde for sortbjørne er beliggende øst for byen Prince Georg.

Jagtområdet består af bjergkæder og dale med en masse floder og byder på nogle utrolig flotte naturoplevelser. Området huser en rigtig god bestand af sortbjørne. Bjørnene er normalt sorte, men der forekommer også bjørne af forskellige farvevarianter, hvor bjørnens pels er mere brunlig. Den gennemsnitlige størrelse af nedlagte bjørne er på 6-6.5 fod. Enkelte bjørne kan dog vokse sig op til 7 fod!

Jagten foregår som spot and stalk, og vore jæger transporteres rundt i de enorme jagtområder via firhjulstrækkere, ATV´s eller både. På jagten forlader man jagtlejren tidligt om morgenen, for at komme til de strategiske steder, hvor det er muligt at spotte bjørnene. Når en sortbjørn er lokaliseret vil jægeren og guiden vurdere om den er stor nok, og at pelsen er af god kvalitet. Derefter begynder den spændende bestræbelse på at komme i god position til et sikkert skud.

Afhængig af hvor bjørnen er skudt, så skal den flåes på stedet, eller hvis det er muligt bringes den tilbage til lejren for flåning. Alt dette ved de erfarne guider selvfølgelig alt om.

Jagten strækker sig henover 5-6 jagtdage, som normalt er fra mandag-lørdag. Vore jægere ankommer gerne en søndag, hvorefter de mødes med outfitteren i lufthavnen og bringes til jagtområdet eller et hotel i nærheden, inden man næste morgen fortsætter turen ud til jagtlejren.

Program for jagten:

Dag 1:    Ankomst til lufthavnen og mødes med outfitteren
Dag 2:    Transport til jagtområdet og på jagt
Dag 3-6: Jagt
Dag 7:    Transport til lufthavnen og hjemrejse

Jagtperiode:

Det er muligt at vælge en forårsjagt i maj måned, hvor sortbjørnen har forladt sit vinterhi for igen at fylde fedtdepoterne, og så småt er ved at forberede sig på brunsten i begyndelsen af juni måned, eller man kan vælge en efterårsjagt i begyndelsen af september hvor sortbjørnene er godt fedet op og er ved at lave de sidste forberedelser til deres vinterhi.

Jagtberetninger

 

Göran i Canada

Jagtrejsen til Nord West territoriet var en livs oplevelse. Efter en lang rejse sluttede vi i den lille by Norman Wells med 700 indbygger. Der var vi i 2 dage og ventede på at flyve ind i Mackenzie Mountains. Da vejret blev bedre så tog vi et mindre fly der fløj os 300 km ind i ørknen. Vi fløj over bjergene som var 3000m høje og alt var sneet til.

Jeg tænkte, hvad skal vi gøre? Man kan da ikke jage i sne som går helt op til taljen. Endelig kunne jeg se en flod og søer med kun en smule sne. Vi landede ved en sø. Fast hilse outfitters i ”basecamp”. Efterfølgende blev vi fløjet med et endnu mindre fly ud til ”Spike Camp”, hvor vi modtog vejledninger, og efter et par timer ankom en anden jagt kammerat. Den næste dag tog vi en hurtig turbåd op af floden. Området var der ikke blev jaget i, i 4 år.

Vi gemte os i et stort krat og efterfølgende gik en time. Vores guide begyndte at brøle og en tyr besvaret ca. en kilometer væk. Pludselig begyndte det at rasle i buskene. Jeg blev beordret til at være forberedt. Med det næste skridt står der en grizzlebjørn bare 25 meter væk som står på bagbenene og prøver på at skræmme os. Min guide begyndte at trække i mig, men jeg hviskede at jeg ville skyde når den angreb.

Efter et stykke tid gik den 30 meter væk og stod nu atter på bagbenene igen med fronten mod os. Jeg valgte at stå op med mit kamera og fik to gode billeder af grizzlybjørnen. Vores guider havde været på jagt i 30 år, men de havde aldrig haft en så en stor bjørn, så tæt på. Derefter forsatte tilbagetrækningen og vi hørte tyren kom tættere og tættere på. Lige pludselig fik vi øje på den. På 40 meters afstand så vendte den siden til og så har jeg ramt den med et perfekt skud lige over skulderen og den faldt straks, hvorefter jeg følger op med et halsskud. Udskæring og partering af kød var en speciel oplevelse med viden om, den grizzlebjørn som var få hundrede meter væk. Shots! Tilbage til teltet hejser vi trofæet, kød og skindet op i træerne pga. bjørnefare.

Det med at sove i telte i temperatur under frysepunktet er virkelig ikke min kop te, men det med at når man skal på toilet om natten, så var man nød til at medbringe riffel og lys. Det var virkelig en oplevelse. Den næste dag fløj jeg tilbage til basecampen, hvor jeg var i 3 dage og ventede på mine 3 venner. De havde været på andre jagter, hvor de havde ude og scoute for en ulv som jeg også gerne ville. Men alt i alt i de 4 dage vi var der havde alle bidraget med deres elg i størrelse omkring 60 inches.

En fantastisk tur

Göran Holm

Prisen inkluderer

 • 7 dages jagtophold med jagtføring 1:1 eller 2:1
 • Ophold med helpension
 • Tag til 1 sortbjørn pr. jæger
 • Canadisk jagtlicens
 • Transport til og fra lufthavn/hotel
 • Al transport under jagten
 • Feltforarbejdelse af bjørneskind

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse til Canada
 • Hotelovernatninger før og efter jagten hvis nødvendigt
 • Konservatorarbejde og hjemtransport af trofæer
 • Skatter efter nedlagt bjørn (Royalties)
 • Leje af riffel
 • eTA-ansøgning CAD $ 7,- (Indrejsetilladelse)
 • Drikkepenge til guide (ca. USD 400-500)
 • Jagtrejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • EU-Ansvarsforsikring DKK 39,- pr. person (obligatorisk)
 • Alt andet som ikke er nævnt under "prisen inkluderer"

Mere

Det er muligt at nedlægge op til 2 sortbjørne pr jæger:
- Ekstra sortbjørn koster 1.000 USD i trofæafgift plus ekstra sortbjørnelicens.

Såfremt man ønsker at nedlægge 2 sortbjørne, betales USD 500 forud for jagten og de resterende USD 500 når bjørnen er nedlagt.

Det er også muligt at nedlægge ulv under jagten. Dette kræver blot at man køber en ulvelicens på forhånd (USD 50,-). Der er ingen trofæafgift på nedlagte ulve, men det skal ses som en absolut bonus hvis man er heldig at nedlægge en.

 

Royalties (statsafgift) for nedlagt vildt betales efter jagten i canadiske dollar:
Sneged $150
Whitetail hjort $50
Moose (elg) $125
Mule deer hjort $50
Rødlos $40
Puma $125
Ulv $50
Los $50
Sortbjørn $75
+ 5% moms (GST)

Valutakurs

Prisen på denne rejse er en forhåndsvisning, da vi tager forbehold for kursændringer. Den endelige pris for rejsen vil blive aftalt nærmere.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser