VÆLG INDLOGERINGSDATO
*Vi tager forbehold for at den valgte dato er ledig.
JAGTOPHOLD 4 DAGE
PRIS 6.590,- Kr.

Kronhjortejagt i Maniszewo

Kronvildtbestanden på Maniszewo er i kraftig fremgang, og det samme gælder trofækvaliteten. Meget populært revir ½ times kørsel fra grænsen. Fremragende organisation. Læs mere om kronhjortejagt i Polen

Højdepunkter

 • 17.545 hektar stort revir
 • Årlig afskudsplan:  38 stk. kronvildt – heraf 11 hjorte
 • Gennemsnittet af nedlagte brunsthjorte de sidste 2 år er på 6 kg
 • Rigtig dejlig indkvartering i reviret med udendørs swimmingpool og tennisbane
 • Gode betingelser for familieferie 

4 dage fra 6.590,- Kr.

Der er på vores revirer mulighed for forskellige prisarrangementer. Se den komplette prisoversigt for dette revir her

Jagtberetninger

 

Mats i Maniszevo

Hemma efter en mycket trevlig jakt, tyvärr hade inte brunsten dragit igång fullt men ändå förträffligt, fint boende perfekt mat, och avslutningen med en mycket nöjd och duktig guide (Zbigniew) ett proffs.

Birthe og Vagn i Maniszewo

Vi havde, som altid, en fantastisk god tur til Maniszewo. Vi ankom søndag eftermiddag og skulle så først på jagt næste morgen. Det kan varmt anbefales at tage en ekstra overnatning, så man er frisk og udhvilet til næste morgen og ligeledes ikke skal på jagt om morgenen inden man skal køre hjem. Som altid blev vi modtaget med åbne arme og genkendelses glæde, da vi var der for 7. gang. Alle Jagt førerne er indstillet på at vi skal have de bedste jagtoplevelser – så ud over det vi jager er der også tid til at vise og fortælle om andre vildtarter: vi har set masser af kronvildt, traner, vildsvin, ræv og stork. Ud over de fantastiske jagtoplevelser, er der (ikke at forglemme) den helt utrolige gode mad, som der er overflod af. Når man ikke er på jagt eller spiser, er der mulighed for at gå tur på de 30 hektar, som er under hegn og se på de store fasan volierer, en tur i den opvarmede pool eller få et spil tennis

Jens og Henrik i Maniszewo

Turen derned gik fint, lidt vejrarbejde, vejret på vej derned var mildest talt skybrud. Ankom til reviret og blev modtaget af (madmor) En smilende polsk dame som fløjtede og grinte mens hun opvartede os alle dage, - som vi aldrig før er blevet opvartet, mellem 6-8 gange dagligt serverede hun lækkert hjemmelavet mad, kaffe, the med kage is eller frugter. Fik vores værelse og fik pakket ud, og så startede serveringen. Vejret i Polen viste sig fra sin lunefulde side alle dagene. Skyet/sol/regn og tordenvejr havde vi på 4 dage.

Svinejagt - 8. maj:
De 2 jægere som skulle guide os kom og hilste på, og vi aftalte grisejagt fra kl. 20.00 til 02.00. Første aften overskyet, så ingen måne, men det blev stadigvæk til en Keiler til mig og en uberlaufer til Jens. Så til køjs til en god gang søvn efter køretur og nattejagt. Vi kunne sove længe da aftalen om jagt først skulle være 20.00-02.00 igen. Vi kommer i tøjet og bevæger os ovenpå til morgenbordet. Det lignede en buffet på et 5 stjernet hotel, så meget var der at vælge imellem – og vi var på det tidspunkt kun 2 jægere på reviret – og når øjnene ikke kan få nok – giver det  “ondt `i MAVEN”. Solsengene blev flittigt brugt hele dagen, med masser af historier og forventningens glæde.

Svinejagt - 9. maj:
Jagten efter grise blev uden resultat, vi så masser, men ingen chancer. 

Bukkepremiereren - 10. maj:
Jens kom hjem med flot afskudsbuk, hvor min morgen gik med masser af pursch uden rigtig at se noget skudbart. Jeg skyder om aftenen en rigtig flot høj seksender, efter en fantastisk pursch. Vi ser en buk gå i noget højt brakmark, i nærheden af nogle huse, derfor ingen mulighed for skud. Efterfølgende purscher vi langs med vindretningen lige på grænsen til dårlig vind, for at komme rundt om bukken, som opdager at der er noget galt og begynder at går væk fra os. 20 meter før en stor rapsmark beslutter den sig lige at kikke en ekstra gang, hvad fanden de 2 kegler laver ude midt i brakmarken. Skydestokken var sat op og på ca. 180 meter den får en perfekt bladkugle, så kom bukkefeberen.

Bukkejagt - 11. maj:
Jens kom igen hjem med flot afskudsbuk, som de jo kalder alle ulige bukke i Polen. Jeg har en fantastisk morgen, med en flot seksender kl. 5.30 og senere en kl. 6.45 inde i en stor skov. Jens kommer hjem med flot buk efter god pursch. Min aften forløber med masser af pursch og anstandsjagt, - dog ingen buk.

Bukkejagt - 12. maj:
Sidste morgen-, vejret er stadigvæk koldt om morgenen og forventningen er ikke store på vej ud i terrænet. Jeg skal sidde i stige fra morgenstunden, efter en bestemt buk, som skulle være ”kapital” som de kalder dem. På vej ud til stigen ser vi Kronvildt. På plads ca. kl. 05.00 - endnu et fantastisk sted, forventningen stiger igen. Efter 45 min uden at se en sk.. - fryser jeg og forslå at vi skal pursche rundt, ned af stigen og prøve at få gang i de gamle fodbold-knæ. Vi stopper op ved en lille remisse ved en stor rapsmark og et levende hegn. Min jagt-guide Andreas sætter skydestokken op og vi står og kikker lidt rundt.

Han går nu hen til det levende hegn ca. 10 meter fra, hvor jeg står og ser ned langs det. Pludselig fægter han med begge arme at jeg skal skynde mig at kommer over til ham - vi får sat skydestok op og jeg kan nu se bukken løbe lige ned imod os langs med hegnet. Den aner ikke uro og fortsætter sit færd, men ca. 20 meter fra os forsvinder den ind i hegnet. Nu står vi så der og venter om den kommer ud på venstre eller højreside af hegnet. Ca. 3/4 minutter er gået og jeg ser ud af øjenkrogen, at der står en gris ude i kornmarken ca. 75 meter fra os, som tilsyneladende er kommet ud af remissen lige bag os. Jeg prikker Andreas på skulderen og siger svin - han drejer rundt - kigger og siger i sammen moment ”schießen”. Jeg afgiver skud og grisen pisker ind i remissen igen. Bukken løber nu med 180 km i timen ud over marken, hvorpå Andreas forsøger at stoppen den med masser af fløjten, men den vidste godt hvad der var på færde. Det hele skete på under 5 minutter og ingen tid til bukkefeber, men så kom det og hvor fanden blev grisen af...

Skulle jeg have mit første forbiskud på allersidste dag - sikke noget lort....

Andreas så meget forviret ud og spurgte så om jeg havde godt nok hold på grisen. Det mente jeg bestemt, men var ikke sikker efter den spurt den tog ind i remissen igen - efter lidt venten og en masse tanker, gik vi op til skudstedet og fandt med det samme lunge svejs og nerverne kom lidt i ro igen.Efter ca. 50 meter med blodspor fandt vi en lille på Keiler 70 kg. Så steg stemningen igen - vi fik brækket ”bassen” og Andreas ville lige kigge efter en buk, som han havde set nogle dage før vi ankom. Efter kort pursch op af en lille bakke ser vi først en rå og derefter bukken, ca 75 meter, bukken falder i knaldet og vi går frem mod den - det hele er gået så stærkt, at jeg kun lige så at den var abnorm. Fremme ved bukken se vi den flotteste ”kapital” buk, som jeg skød på denne fantastiske tur til skønne Polen.

Tak for fantastisk jagt og skønt ophold, sammen med et par legender fra Danmark.

De bedste jagt hilsner fra Jens Tougaard og undertegnet Henrik Wichmann

- will bee back...

Kerstin og Albert i Maniszewo

Det var tiende gang vi var på Maniszewo og nu gjaldt det brunsthjort. Trods en lidt svag brunst om aftenen på grund af varmen lykkedes det os at skyde et par gode hjorte på henholdsvis 4,8 og 7,3 kilo. Som altid var der god forplejning og god jagtføring med rigtig pyrschjagt i højsædet ,efter hjortejagten gik vi efter vildsvin og vi skød et par mindre grise.

Hilsen
Kerstin og Albert

Jagt og mærkedag i Maniszewo

Vel hjemme efter en absolut skøn og givende tur til Maniszewo.Vi blev mødt på terrassen af Madmor og 2 dejlige mennesker som vi mødte på stedet sidste år,Nico og Anne Marie,senere kom 2 brødre som vi har været sammen med flere gange og så gik snakken.Vi kvinder fik hver 1 langstilket gul rose af Andres som velkomst og blomst ved afrejsen. Alle blev igen så forkælet at man tænker som Jeppe i baronens seng. Senere stødte endnu en jæger til fra Norge, men det viste sig han var dansk havde været jagtnabo og kendte både venner og vores familie.

Mandag aften efter jagten tog vi hul på en flaske boblevand og fejrede vores 35 års bryllupsdag under parasolen, en rigtig sjov og hyggelig aften i godt selskab. Og jagten som vi ikke må glemme gik godt, vi lagde ud den første aften med hver 1 buk og så var der gang i den. Resultatet blev 4 til hver + 1 lille gris til Anker. Selv et voldsomt tordenvejr oplevede vi.

Mange hilsener fra Anker og Inge

Jonathan i Maniszewo

Jeg skriver fra Maniszewo hvor jeg er på sidste dag af min første jagtrejse. Det har simpelthen været en fornøjelse, og du skal have tak for at anbefale dette dejlige sted.

Jeg har fået nedlagt 3 flotte bukke, og reviret, guiderne og ikke mindst etikken hernede har været så flot. Desuden har jeg været heldig at være hernede med nogle utroligt flinke mennekser, heriblandt Inge og Anker, som nævner dig tit og ofte. Jeg kunne ikke have bedt om en bedre debut på jagtrejse, tak.

Med venlig hilsen
Jonathan

Jens Ulrik i Polen

Det var blevet tid til at regulere råvildtbestanden I det smukke europæiske efterår. Alene på jagtreviret Maniszewo er det nødvendigt at nedlægge 170-200 råer og lam hvert år. Følg med på en jagt efter markråvildt på enorme polske marker i oktober.

Darz bór!

Et efter et blev de nedlagte dyr vejet og mærket og deres vægt og køn blev omhyggeligt noteret. Vi var to jægere, som havde jaget i tre dage og da det hele var noteret lå der 286 kg. vildtkød i kølerummet og ventede på at komme videre til middagsborde over hele Europa. Tilsammen havde vi nedlagt lidt mindre end 15% af revirets årlige kvote.

Muligheden for en jagttur til Polen var opstået ud af ingenting godt en uge tidligere. Reviret Maniszewo i det nordvestlige Polen havde med meget kort varsel efterlyst jægere med interesse i hundyrsjagt. Det er en spændende jagtform og desuden ganske billig. At vi desuden var velkomne til at tage noget af det fine kød med os hjem gjorde ikke fristelsen mindre. Det var måske ikke så overraskende, at min gode ven Erik og jeg var ganske nemme at lokke....

Desuden skulle jeg på en stor tur til Afrika nogle uger senere og jeg brændte virkelig efter at få gennemprøvet mit nye udstyrskit bestående af en Mauser M03 med en Zeiss Victory HT 2.5-10x50 på toppen. Dette var en oplagt lejlighed til “ilddåben” 

Riffel og kikkert landede hos forhandleren dagen inden jagtstart og jeg måtte bruge det meste af et døgn på at køre fra Fyn til Dalarna i Midtsverige og tilbage igen for at hente den. Jeg fandt en seng kl. 03:00 og vi kørte afsted mod Polen tre timer senere med Erik bag rattet. Da vi ankom var der lidt mindre end en time til vi skulle ud på aftenens jagt og riflen lå stadig urørt i kassen.

Vi havde dog heldet med os. Bag den enorme have omkring jagthuset lå der en fin lille 100-meterbane udstyret med en hjemmelavet men meget stabil skydebænk. Jeg samlede hurtigt den spritnye riffel – det tog heldigvis kun få sekunder – og fik i hast fremstillet nogle simple papirskiver med en kuglepen på bagsiden af nogle papirer fra Skat, der rodede rundt i bagagerummet. Jeg vidste, at bøssemagerne på Mauser havde testskudt riflen med kikkerten, men jeg havde ingen anelse om hvilken ammunition, de havde brugt. Jeg kunne blot håbe på at det første skud med den Norma Oryx ammunition, jeg havde valgt til denne jagt, ville lande et eller andet sted på skiven, så jeg havde noget at justere ud fra.

Plet!

Med riflen hvilende på min kasket klemte jeg det første skud af. Jeg kunne tydeligt se at den røde centerprik i midten af trådkorset hvilede fint inden for den blå blækklat, da skuddet bragede. Jeg tog øjeblikkeligt skiven i nærmere øjesyn gennem kikkerten. Forstørrelsen var rigeligt stor til at se skudhuller på den afstand – men der var ingen at se.

Vi gik imod skiverne for at finde ud af, hvad der var galt og skulle ganske tæt på før den naturlige forklaring åbenbarede sig. Kuglen havde lavet et fint lille hul midt i den lille blå blækklat præcis, hvor trådkorset havde hvilet, da skuddet gik. Slet ingen dårlig start! Jeg gik tilbage og skød et skud mere. Det udviste samme venlige tendens til at lande, hvor jeg ønskede, det skulle lande og dermed kunne jeg afslutte den korteste indskydning, jeg nogensinde har været med til. En gang imellem er man heldig – den dag var det min tur!

Jeg fandt den ballistiske ring der passede til ladningen og følte mig så klar, som jeg kunne blive. Det er en stor del af alle gode jagtoplevelser, at være tryg ved sit udstyr – og på denne jagt stolede jeg fuldt og helt på en riffel, som jeg kun havde skudt et par skud med....

Oceaner af raps

En halv time senere sad jeg ved siden af Zbigniew Jania i hans lille Suzuki 4WD på vej på jagt. Jagtrevirets næsten 18.000 hektar var opdelt i fire underområder med hver sin dedikerede jagtguide. Zbigniews område bestod mest af store marker og desværre var de fleste af disse nysåede, sorte og golde. Derfor havde vi fået lov til også at jage i et af de andre områder, hvor markerne var grønnere men endnu større end i vort hovedområde. Adskillige af disse grønne oceaner i landskabet bredte sig over 100 til 200 hektar fra “kyst til kyst” uden nogen som helst naturlig dækning.

Jeg betragtede landskabet gennem den duggede bilrude og tænkte for mig selv, at det ikke ville blive enkelt at komme på skudafstand af rådyrene på disse åbne marker. Min frygt viste sig at være velbegrundet. Der var masser af råvildt fordelt i små grupper, men de flygtede i panik adskillige hundrede meter foran bilen.

Min guide stoppede motoren for enden af en uendelig hæk, som fortsatte flere hundrede meter foran os, inden den forsvandt bag en lav bakke. Den enorme mark var høstet, men der var masser af grønne urter fordelt i små tuer over det hele. 500 meter borte stirrede to bukke på os. Bag dem æsede en rå med to lam. Der var absolut ingen mulighed for at komme på skudhold af disse dyr, men min erfarne guide havde en anden simpel plan. Med vinden i ansigtet ville vi følge hækken op ad bakken. Med lidt held ville vi støde på dyr på den anden side på mere realistiske afstande.

Langt ude!

Vi bevægede os forsigtigt fremad. Bukkene vi havde set, da vi startede, fulgte opmærksomt vor fremrykning. Vi nærmede os bakketoppen. Pludselig stivnede Zbigniew og hævede sin kikkert. På den anden side af bakken gik der flere smågrupper af rådyr og æsede.

Jeg trak mig ind bag ham og fulgte ham stille det sidste stykke mod toppen. Han standsede flere gange for at betragte dyrene gennem kikkerten, inden han langsomt fortsatte. På toppen rejste han sin trebenede skydestok og brugte den som støtte for kikkerten. Den nærmeste gruppe dyr gik et godt stykke fra os. Det var en rå med to lam og et smaldyr.

Skuffelsen i min guides ansigt var ikke til at tage fejl af. ”De er for langt ude!, sagde han.

”Hvor langt?”, spurgte jeg mens jeg bebrejdede mig selv for ikke at have medbragt en afstandsmåler.

Han svarede uden tøven med en myndighed som kun en mand, som har set på titusinder af rådyr gennem et langt jægerliv kan mønstre. ”250 meter!”. Jeg løftede demonstrativt i ASV+ tårnet og drejede det frem til den tydelige hvide linie mellem 200 og 300 meter markeringen.

Zbigniew så det og forstod med det samme Uden et ord tog han et langt skridt til siden, så jeg fik uhindret adgang til skydestokken. Jeg placerede forskæftet i stokkens gaffel, skruede forstørrelsen op på 10X og spændte riflen op. Zbigniew stirrede på dyrene gennem kikkerten – tydeligvis optaget af ikke at gå glip af noget.

Sandhedens øjeblik

”Den til højre!” Det var den unge rå. Smaldyret. Mindre end et sekund senere rullede braget ud over landskabet og hurtigere, end man kan blinke, kom lyden af kugleslaget retur. Det lød som et fjernt men kraftigt slag på en stor tromme. Rådyret styrtede til jorden. Den kom på benene igen, mens de andre tog flugten men faldt næsten øjeblikkeligt og rejste sig aldrig siden.

Zbigniews eneste kommentar var et spontant og meget højt udtalt “WOW!”. Jeg drejede mig mod ham og blev mødt af af et bredt smil. Rådyr sprang forvildede rundt overalt på marken og vi fik begge øje på en enlig rå som krydsede marken bag os i fuld fart. Zbigniew flyttede resolute skydestokken og sagde “skyd, hvis du får chancen!”. Jeg havde skruet kuglebanekompensatoren tilbage til 170 meter og var klar til skud på enhver afstand mellem 150 og 200 meter.

Jeg fulgte den springende rå gennem riffelkikkerten. Blot få sekunder inden den nåede i ly af hækken begik dyret den fatale fejltagelse, som synes at ligge dybt i generne på disse små hjortedyr. Hun standsede og sikrede. Slagstiften faldt øjeblikkeligt – det samme gjorde råen. Afstanden var cirka 180 meter. Jeg var mere end tilfreds. De to første skud på vildt med den nye riffel havde resulteret i to fine stykker råvildt. De faldt med mindre end 20 sekunders mellemrum men med næsten en halv kilometer imellem dem.

Guiden gik tilbage efter bilen, mens jeg gik frem til den nærmeste rå.

Det sidste måltid

Zbigniew var fremme få minutter senere. Han indledte straks den obligatoriske ceremoni til ære for det fældede stykke vildt. Han samlede et bundt korte raps-kviste og placerede de fleste i råens mund som en sidste mundfuld på rejsen til de evige rapsmarker. Han dyppede forsigtigt de resterende to kviste i indgangshullets blod, placerede den ene på hullet og overrakte mig den anden omhyggeligt placeret på hans egen hat. Da jeg tog imod den, gav han mig et fast håndtryk og sagde “Darz Bór!” – en gammel polsk jægerhilsen. Jeg svarede med de samme ord og placerede med omhu den lille kvist med hjerteblodet af mit bytte i min egen kasket. Det er en smuk tradition og for Zbigniew var der ingen undtagelser – hvert et stykke vildt, vi fældede, blev æret med den samme dybtfølte respekt. 

Vi arrangerede de to dyr til et foto og minutter senere var de brækkedet og lastet på bilens vildtstativ. 

De følgende dage havde jeg held til at nedlægge yderligere otte af disse sky polske rådyr. Den gennemsnitlige skudafstand var cirka 175 meter med nogle få så langt ude som 250. Totalt var der tolv tomme pladser i patronæsken. En statistik jeg i al beskedenhed var svært tilfreds med i betragtning af, at der gik to skud til indskydningen. Jeg vælger at tro, at de tusinder af skud jeg gennem årene har sendt afsted efter skiver, tomme dåser og tøjklemmer på en eller anden vis har påvirket mit jagtheld i positiv retning.

Grand finale

Da vi sluttede jagten efter tre korte efterårsdage, lagde vi alle dyrene på parade på plænen foran jagthuset. I en afsluttende ceremoni blæste vore jagtværter hornsignalet for ”rådyr” over det nedlagte vildt. Trofæerne vi kunne tage med os fra dette bemærkelsesværdige tre-dages jagteventyr var mange. Først og fremmest var der de glade minder fra jagten og den hyggelige tur i selskab med en god ven. Men også billederne og ikke mindst det fantastiske vildtkød der overvintrede i min fryser var i særklasse fine trofæer.

Når jeg i de efterfølgende måneder hævede glasset ved middagsbordet og udbragte “Darz Bór!” fløj mine tanker til letfodet råvildt, erfarne guider og en riffel, jeg kunne stole blindt på….

Generelle betingelser for Polen 2017/2018

Tillæg for enkeltværelse
Hvis ikke andet er aftalt, bliver vore kunder normalt indkvarteret i flersengsværelser. I den forbindelse er det meget vigtigt at bemærke, at man bliver  opkrævet for enkeltværelsestillæg, hvis:
• man tilmelder sig individuelt
• man er alene
• der rejser et ulige antal jægere
• man tildeles enkeltværelse på stedet - UANSET ÅRSAG
• man sover alene i flersengsværelse
• man bestiller enkeltværelse 

Transport under selve jagten
Der er de fleste steder aftalt fastpris for kørslen i reviret under jagten. Prisen er pr. jæger, uanset om man får stillet ”eget” køretøj til rådighed eller ej. Priserne varierer fra 40-60 Euro pr. jæger pr. dag. 

Jagten
I Polen foregår al individuel jagt med jagtføring 1:1, dvs. at hver jæger har sin egen jagtfører. Jagtføreren er ansvarlig for at udvælge og frigive vildtet, men det er til enhver tid den udenlandske jæger, der efter frigivelsen beslutter, om han/hun vil skyde eller ikke. Jagtføreren vil altid gøre sit bedste for at imødekomme jægerens evt. ønsker, men det er altid personen bag riflen, der har det endelige ansvar. 

Ekstra jagtdag
I tilfælde af, at man ønsker at forlænge opholdet med en eller flere dage, skal det i hvert tilfælde aftales med os eller med tolken under opholdet. I enkelte tilfælde er forlængelse ikke muligt. 

Afbrydelse af jagtophold
Forlader man af den ene eller anden grund reviret før tid, vil der ikke finde tilbagebetaling sted for de ydelser, man herved ikke har modtaget. 

Ekstra måltider
Overskrider man opholdet med et enkelt måltid, bliver man opkrævet kr. 160,-. Overskrider man opholdet med 2 måltider, beregnes dette som 1 ekstra dags ophold. 

Hunde
Medbringer man egen hund opkræves kr. 60,- pr. dag. Opmærksomheden henledes på, at ikke alle revirer accepterer, at hund medbringes. For indførsel kræves gyldigt hundepas, og hunden skal kunne identificeres ved læsbar øretatovering eller chipmærke. 

Tolk
Tolk er obligatorisk på samtlige revirer, og man kan ønske hjemmefra, om man ønsker engelsk eller tysktalende tolk. På nogle revirer er tolken = jagtchefen eller jagtfører. 

Aftaler
Aftaler mellem DIANA’s kunder og personale/jagtförster på revirerne vil ikke blive accepteret under nogen former. Enhver jagtgæst hæfter for underskrevet protokol - uanset ”private” aftaler, det være sig mundtlige eller skriftlige. 

Trofædepositum
På vore prislistejagter vil der på bekræftelse/faktura blive opkrævet et trofædepositum, som efterreguleres efter hjemkomst ud fra den konkrete afskydning. Depositum er som følger:

Kronhjort DKK 7.000,-
Råbuk DKK 1.500,-
Dåhjort DKK 3.500,-
Vildsvin DKK 1.500,-
Muflon DKK 7.500,-
Drivjagt DKK 3.000,-


Vildt nedlagt i fredningstiden
Det polske ministerium har indført gebyrer for vildt nedlagt i fredningstiden.
Gebyrerne er som følger:

Kronvildt zloty 5.800,-
+ 2.000 zloty for trofæ op til 5,5 kg
+ 7.000 zloty for trofæ over 5,5 kg 

Dåvildt zloty 2.300,-
+ 1.500 zloty for trofæ op til 2,6 kg
+ 3.000 zloty for trofæ over 2,6 kg

Sikavildt zloty 5.500,-
+ 1.000 zloty for trofæ op til 2,0 kg
+ 2.500 zloty for trofæ over 2,0 kg 

Råvildt zloty 2.000,-
+ 1000 zloty for trofæ op til 430 g
+ 5.000 zloty for trofæ over 430 g

Muflon zloty 1.800,-
Vildsvin zloty 2.300,-
Øvrige arter zloty 1.000,- 

Nedlægges vildt inden for jagttiden men uden jagtførerens tilladelse, betales trofæafgiften + 100% strafgebyr. 

Protokol
Vi opfordrer alle vore jægere til at overvære vejning og opmåling i forbindelse med underskrivning af protokol – uanset hvilket arrangement man har købt. DIANA godkender ingen klager som følge af, at en jæger af den ene eller anden grund medbringer hele hovedet, og trofæets vægt herfor bliver ansat. Medbringer man hele hovedet af en keiler, går man ud fra, at den synlige del af tænderne udgør 1/3 af den totale længde. Normalt vejes og opmåles trofæerne 24 timer efter afkogning, med mindre vildtet nedlægges i slutningen af opholdet. Såfremt en jæger forlader stedet tidligere end 24 timer efter trofæet er kogt af og rengjort, er det den våde vægt, der bliver ført til protokols, og der vil ikke være mulighed for fradrag i prisen – uanset omstændighederne. Enhver jæger på vore revirer hæfter for det underskrevne i protokollen. Skulle man af en eller anden grund have anledning til at anføre klage/reklamation over jagten, opholdet el.lign., SKAL dette fremgå af protokollen, ligesom der i protokollen skal stå, hvis man påtænker at fremsende klage til os efter hjemkomsten. Ellers har vi ingen mulighed for at behandle klagen efter hjemkomst. Bemærk at du med din underskrift hæfter 100 % for det i protokollen anførte. 

Endelig afregning
Den endelige afregning finder sted, når DIANA modtager protokollen fra Polen, hvilket kan tage op til 4-6 uger, uanset om der er tale om tilbagebetaling eller ekstra opkrævning. Evt. ekstra opkrævning er forfalden i løbet af 10 dage – også selvom man har valgt at efterlade trofæ, skind osv. i reviret for senere eftersendelse/afhentning. Vær opmærksom på, at såfremt nødstedt vildt affanges og senere påføres protokollen, hæfter jægeren for dette og vil blive opkrævet for det med den endelige opgørelse. 

Alkohol
Det er et lovkrav, at samtlige jagter bliver oplyst til politiet senest 7 dage inden jagtens påbegyndelse - med angivelse af nøjagtige datoer for jagten samt indkvarteringsadresse. Dette betyder, at der kan komme uanmeldt kontrol. Det, man vil checke, er, om alle papirer er i orden, samt om jægerne går på jagt med alkohol i blodet. Promillegrænsen for kørsel i Polen er 0,0%, og det samme gælder, når man fører jagtvåben. 

Kalibervalg
De polske regler siger følgende:
RÅVILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 1.000 joule.
ANDET VILDT: På 100 meter skal kuglen have en anslagsenergi på 2.000 joule. 

Driv-/trykjagter
Vi gør opmærksom på, at det kun er tilladt at benytte sigtekikkert på max. 3 gange forstørrelse til driv- og trykjagter. Variable kikkerter, som kan stilles ned til 3 gange forstørrelse eller derunder, er tilladt. Det vil sige, at fx 2,5-10 gange forstørrelse er tilladt. Kikkerter med fast forstørrelse på mere end 3 er ikke tilladt. Ifølge den polske lovgivning, SKAL jægeren på drivjagt have mindst 2 elementer i tøjet i fluorescerende farver - dvs. gul eller orange. 

Drikkepenge
Det er normalt at give lidt drikkepenge til sin jagtfører, til tolken samt i køkkenet. Hvad man giver er helt op til én selv. 

Fuldmånekalender 2018/19
02. januar
02. marts
31. marts
30. april
29. maj
28. juni
27. juli
26. august
25. september
24. oktober
23. november
22. december
21. januar
19. februar
21. marts

Jagttider 2018/19   

Råbuk 11.05. – 30.09.
Rå/lam 29.09.- 15.01.
Kronhjort 21.08.-28.02.
Kronkalv 01.09.-28.02.
Kronhind 01.09.-15.01.
Dåhjort 01.09.-28.02.
Dåkalv  01.09.-28.02.
01.09.-15.01.
Vildsvin hele året
Muflonvædder 29.09.-28.02.
Muflonfår/-lam 29.09.-15.01.
Ræv 30.05.-31.03.
Grævling 01.09.-02.12.
Mårhund hele året
Vildand 15.08.-23.12.
Vildgæs (Vestpolen) 01.09.-23.12.

 

Prisen inkluderer

 • 4 dages ophold med helpension
 • 4 dages kronhjortejagt med egen jagtfører (8 pürsch)
 • Alle gebyrer og licenser
 • Afkogning af trofæer
 • Tolk

Prisen inkluderer ikke

 • Kørsel under jagten, € 45,- pr. jæger/dag
 • Endelig afregning af nedlagt vildt
 • Ekstra jagtdag DKK 1.450,-
 • Ophold uden jagt DKK 775,-
 • Tillæg for enkeltværelse pr. jæger/dag DKK 170,-
 • EU-ansvarsforsikring DKK 35,- (obligatorisk)
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Indkøb af kød:
  - Vildsvin, DKK 31,- pr. kg.

Trofæprisliste

Nedlagt vildt afregnes iht. nedenstående prislister:
Kronhjort:
Spidshjort        kr.      1.995,00
0p til 2000 g    kr.      3.750,00
2001-2499 g   kr.      6.700,00
2500-2999 g   kr.      8.700,00
3000-3499 g   kr.      9.995,00
3500-4999 g   kr.    10.980,00 + kr.   16,10 pr. 10 g over 3500 g
5000-5999 g   kr.    13.395,00 + kr.   40,05 pr. 10 g over 5000 g
6000-6999 g   kr.    17.400,00 + kr.   47,00 pr. 10 g over 6000 g
7000-7999 g   kr.    22.100,00 + kr. 108,95 pr. 10 g over 7000 g
Fra 8000 g       kr.    32.995,00 + kr. 147,00 pr. 10 g over 8000 g
Anskydning      kr.      6.995,00 

Også mulighed for afskydning af vildsvin iht. følgende prisliste:
VILDSVIN:
Keiler:
140 mm - 159 mm                          DKK 5.200,-
160 mm – 199 mm                          DKK 5.765,- + DKK 155,75 pr. mm over 160 mm
200 mm og derover                         DKK 11.995,- + DKK 175,00 pr. mm over 201 mm

Afskydningsafgiften for keiler under 140 mm samt for unggrise og smågrise beregnes efter vægt og udgør:
Vildsvin:
Op til 29,99 kg                               DKK 930,-
30-49,99 kg                                   DKK 1.750,-
Unggrise, keiler:
50-69,99 kg                                   DKK 3.100,-
70-79,99 kg                                   DKK 3.750,-
Søer fra 80 kg                                DKK 4.425,-
Anskydning af smågrise,
unggrise, keiler                               DKK 930,-

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Anne Fick

Telefon: (+45) 63 21 43 15

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Michael Holstein Schmidt

Telefon: (+45) 63 21 43 11

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser