VÆLG OPHOLD -
JAGTOPHOLD 2 DAGE
PRIS 35.995,- Kr.
Kontakt for bestilling (+45) 62 20 25 40

Gemsejagt i Spanien

Et eksklusivt og yderst interessant jagtland, hvor der ikke kun er et spændende udvalg af vildtarter, hvor en del kun kan jages i Spanien, men så sandelig også en fantastisk natur, en mange århundreder gammel jagttradition. Gemsejagt i Spanien er bestemt en klasikker i jagtens verden! På en gemsejagt i Spanien er der et højt service-niveau på alle aspekter af jagtopholdet. Både jagt/jagtføring, ophold og forplejning er af høj klasse

Højdepunkter

 • Spændende jagt
 • Der findes to forskellige underarter af Gemse i Spanien; den kantabriske gemse og den pyrenæiske gemse
 • Fantastisk natur!
 • Højt serviceniveau på alle aspekter af jagtopholdet

2 dage fra 35.995,- Kr.

Gemsen ligner en ged, men den er faktisk sin egen art og den er nærmere beslægtet med goralen end med geden.

Gemsen er tilpasset perfekt til livet på de stejle klippesider, idet dens bløde klove er udviklet til at kunne stå fast under disse forhold. Gemsen har et meget karakteristisk udseende. Sommerpelsen er lysebrun og vinterpelsen er meget mørkere og tykkere. Det mest karakteristiske ved gemsen er den sorte og hvide aftegning i hovedet. Begge køn har horn, som bøjer bagud. Bukkens horn er dog tykkere og mere bøjede end geisens.

Gemsen hører hjemme i de høje bjergkæder i det centrale, sydlige og østlige Europa. Om sommeren findes de over trægrænsen, hvor de fouragerer på de højalpine bjergsider. Om vinteren trækker de længere ned og for at fouragere i de øvre dele af skoven. Den spiser græs, urter, blade og skud. Også lav, bark, og gran står på menuen. Gemsen kan spise mange planter som er giftige for mennesker, f.eks. taks, fingerbøl (digitalis), og galnebær, men den undgår nælder og bregner. Den er dermed tilpasset livet på de ofte ret golde bjergskråninger.

Hundyrene lever i mindre familiegrupper om sommeren. Om vinteren samler de sig i større flokke.  Bukkene lever mere enkeltvist. Brunsten er i efteråret og man kan være heldig at opleve deres kampe om hunnerne. Bukkene i brunst har territorier, som de mærker med deres duftkirtler, som sidder bag hornene. De høres ofte grynte højlydt på deres enemærker.

Der findes to forskellige underarter af gemse i Spanien, den kantabriske og den pyrenæiske gemse.

Den kantabriske gemse (Rupicapra rupicapra parva) jages i Leon provinsen ca. 4 timers kørsel nord for Madrid og jagtsæsonen er fra 15. september til 31. oktober. 

Den pyrenæiske gemse, (Rupicapra pyrenaica pyrenaica) jages i Pyrenæerne langs grænsen til Frankrig. Jagtsæsonen er 1. april – 30. maj og igen fra 1. november til 31. december. Den pyrenæiske gemse er en anelse større end den kantabriske, den er lidt mørkere og hornene er lidt tykkere. Gennemsnitlig trofæstørrelse er 90-95 CIC points.

Jagtberetninger

 

Vagn i Spanien

Vi fløj ud fra Hamburg som er en perfekt lufthavn for jægere, alt fungere og hurtigt. Efter at have mødtes med vores jagtguide Luis og hentet våben gik turen mod Andalusien, en tur på godt 5 timer. Vi ankom til det 4 stjernede hotel kl. 21.30, ned at få noget at spise og så ellers til køjs.

1. Jagtdag
Vi havde allerede talt med Luis om inden afrejsen, at det var en helt speciel stor Sierra Nevada Ibex vi gik efter, som de havde set en del gange. Allerede kl. 10 så vi ham liggende ca. 700 mtr. Væk på en bjergside. Vi lagde en strategi om, at Luis skulle blive i dalen vi var i, for at sikre sig hvor den var og min søn Andreas, den anden guide Andre og jeg skulle køre op bag om bjerget og vente til han rejste sig. Ifølge alle erfaringer ville ibexen søge mod toppen og der ville vi få kontakt med den. Men den var klogere end os og valgte at løbe langs med bjerget, så den kom ikke op til os. Vi kørte ned i den nærmeste landsby for at få frokost, tapas, som var udsøgt lækkert. Tilbage om eftermiddagen for at spotte ham igen, men uden held. Vi så en del hundyr og små bukke, men ikke ham vi var på udkig efter.

2. Jagtdag
Det regnede hele formiddagen til midt på eftermiddagen og der var næsten ingen aktivitet. Ca. Kl. 14 kørte vi ned til frokost og kunne se at det begyndte at klare op, så tilbage til bjerget med os. Der var allerede en del mere aktivitet, men den store var der ikke, eller vi så ham ikke ihvertfald. Solen gik ned kl. 18.15, så ved 17.30 tiden begyndte vi så småt, at køre op fra dalen for returnere til civilisationen, pludselig på vej ad bjergvejen spottet Luis en meget meget stor ibex der kommer gående ned af en bjerskråning 600 mtr. Skråt under os. Vi vender bilen i en fart, selvom det ikke er nemt på en smal bjergvej og taler lidt om hvordan vi skal gribe det an. Ibexen er på vej ned mod en gammel ruin og vi taler om vi kan nå op til den inden det bliver mørkt. Det bliver vi enige om, at det kan vi ikke, men ser at der et plateau ca. 200 mtr. Fra ruinen, som vi kan klatre op på. Som sagt så gjort.

Da vi kommer derop, ser jeg at ibexen står med front mod os og kigger lige på os, jeg gør klar til at indtage en liggende skydestilling, men Luis fortæller mig, at der ikke kun er 1 men hele 3 ibexen og den der står og kigger på os ikke er den største. Jeg får lagt mig ned, foldet støtteben til riflen ud, så jeg kommer over vegetationen, indstillet asv på 200 mtr. Og kigger i fiffelkikkerten. Til venstre for den der står med front til os, står en ung ibex, den er helt brun i pelsen endnu, hvilket de er til de når over 10 år, men kan stadig ikke se den rigtige. Så pludselig træder den et skridt frem bag nogle buske, jeg er ikke i tvivl, den er kæmpe!

Jeg er klar over at der ikke er meget tid, så da den står med siden til, lader jeg kuglen gå, og ser alle 3 dyr løbe til venstre bag om ruinen. Luis siger, godt du skød til den rigtige, og jeg spørger om den er ramt ok. Det kan ingen svare på, men Andreas og jeg får at vide at vi skal følge Andre op til ruinen og lede efter spor, så vil Luis tage bilen for at sikre at den ikke er anskudt og løber over vejen. Vi kæmper for at følge med ned og op af stejle klipper for at følge Andre, men han er langt foran.

Da vi langt om længe kommer op til ruinen, går vi venstre om og leder efter guiden, som er gået højre om og op på bjergskråningen. Vi kan ikke se ham, men pludselig får jeg øje på ibexen, der ligger stendød 50 mtr. Fra skudstedet. Perfekt! Vi råber og lidt efter kommer også guiden ned til os og Luis kommer fra vejen. Hvilken en ibex, ca. 13 år gammel, med horn på 86 og 83 cm. Den største der nogensinde er skudt i dette område og den største Luis har set i 30 år, vi var alle helt oppe at køre. Den blev foreløbig opmålt til hele 240,5 point, hvor guld er 220.

Tak til Kristina fra Diana for god tur og især tak til Luis for en kæmpe oplevelse. Jeg kan varmt anbefale turen til andre. Det er dog en fordel at være i god form, samt at have trænet skud på lange afstande, da det optimere chancerne. 

Mvh
Vagn

Prisen inkluderer

 • 3 dages ophold på hotel inkl. helpension
 • 2 dages jagt 
 • Jagtføring 1:1
 • 1 gemse uanset trofæstørrelse
 • Spansk jagtlicens (udgør ca. kr. 1200,-)
 • Transfer Madrid – jagtområde t/r
 • Al transport under jagten

Prisen inkluderer ikke

 • Flyrejse København – Madrid t/r
 • Flyskatter og afgifter
 • Evt. yderligere trofæafgifter
 • Trofæpræparation for hjemtransport (ca. € 60 pr. dyr)
 • Gebyr for våben på fly
 • Drikkepenge
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • EU-ansvarsforsikring DKK 59,-
 • Riffelleje kr. 1000,- pr. jæger i alt
 • Export permit €200,- pr. trofæ

Diana Jagtrejser har indgået et samarbejde med Europæriske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din jagtrejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Diana Jagtrejser, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 62 20 25 40 eller sende en mail til info@diana.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Lars Storgaard

Telefon: (+45) 40 25 83 20

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser