VÆLG OPHOLD -
JAGTOPHOLD 7 DAGE
PRIS $14,995
Kontakt for bestilling (+45) 62 20 25 40

Brun- og sortbjørnejagt i Alaska

Vil du opleve en rigtig vildmarkstur på jagt efter Brun- eller Sortbjørn? Så er denne rejse lige noget for dig!

Højdepunkter

 • Rigtig god bestand af både brun- og sortbjørn
 • Storslåede naturoplevelser
 • Fantastisk spændende pürsch
 • Intens oplevelse i uvejsomt terræn

7 dage fra $14,995

Vil du opleve en rigtig vildmarkstur på jagt efter brun- eller sortbjørn..... Så er det her du skal kigge.

Jagten udspringer fra Talkeetna, 160 km nord for Anchorage. Jagten foregår i Unit 13 som har en rigtig god bestand af både brun- og sortbjørn. Faktisk er bestanden så stor at der er jagttid på bjørnene hele året. Vi har valgt at fokusere på de bedste tidspunkter, for at få så optimal et skind som muligt.

Brunbjørnene i dette område, bliver ikke nær så store som deres artsfæller nær kystområderne i det sydlige Alaska, idet bjørnene i dette område nærmere betegnes som grizzly bjørne, da de for det meste opholder sig i indlandet og nær bjergkæden Alaska-Range.

Jagtperiode:
15. maj til 30. juni
15-31. juli
Hele september

Afhængig af hvilket område der skal jagtes i, benyttes jetboat eller bushfly/helikopter eller bil til at køre ud i vildmarken.

I maj-juni er den bedste jagtmetode baitet-jagt, hvor ådsler eller lignende bliver lagt ud nær flodbredderne på strategiske steder. Herfra kan guide og jæger sammen vurdere de bjørne som besøger baiten på afstand, indtil man finder en afskudsbar bjørn. Det er ikke unormalt at se mange forskellige bjørne på 1 dag.

Jager man i september, finder jagten oftest sted i de højtliggende områder, hvor bjørnene søger efter bær på bjergsider og dalgange. Her bliver man fløjet op i bjergene, og så snart helikopteren letter igen er I alene i vildmarken med telt, rygsæk og riffel. Den foretrukne jagtform er fra et højdedrag hvorfra der bruges megen tid på at spotte efter bjørne i kikkert. Denne jagtform er klart at foretrække frem for at gå rundt i området og afsætte duftspor overalt. Men dette gør ikke naturoplevelsen mindre, da man hele tiden er opmærksom, idet du ikke er beskyttet civilisationens trygge rammer og samtidig med man fornemmer hvor storslået denne natur er. Når en god afskudsbar hanbjørn er spottet starter en fantastisk spændende pürsch frem mod målet. Ofte en intens oplevelse i uvejsomt terræn, men ikke desto mindre er det unikt at jagte disse ikoniske dyr.

Husk dette er en vildmarkstur med alt hvad det indebærere: telt, sovepose, mad over bål, kort sagt man er afhængig af hinanden og hjælpes ad.

Dag til dag-program

Dag 1 - Onsdag   Afrejse Danmark - Ankomst Alaska -Transfer til Talkeetna-Overnatning i Talkeetna by
Dag 2 - Torsdag  Jetboat/fly/bil til jagtområde
Dag 3-8 Fredag   Jagt - Overnatning i telt
Dag 9 - Torsdag Transfer Talkeetna – Anchorage - Afrejse Anchorage
Dag 10 - Fredag Ankomst til Danmark

Jagtberetninger

 

John i Alaska

Jeg har været på bjergjagt i Sibirien, Spanien, Tyrkiet, Irland og Schweiz tidligere, så jeg vidste, at det er et krav at være fit, når man er skal på sådan en tur. Først trænede jeg ved at cykle på mouintain bike 1 gang om ugen ca 15 km(bor tæt på et skov med gode bakker), så 2 gange og de sidste måneder 3 gange om ugen. Den sidste måned gik jeg næsten hver dag en tur på 1 time i Rebild Bakker, op og ned af bakkerne og den sidste tid, med ca 20 kg i rygsækken. Resultatet på en bjergjagt kommer ikke af sig selv !

Det er en fantastisk jagt tur at tage til Alaska, det er ikke kun jagten, men i lige så stor grad turen derud, (der er langt), de mennesker man møder, og ikke mindst den storslåede natur man oplever. Et par timer efter jeg landede med Super Cupen (et lille fly der kan have piloten og  én passager ombord) så vi 2 ulve ikke langt fra telt lejren. Jeg havde udover Dall Sheep licens til både ulv og Caribou, men første prioritet var Dall Sheep, og så må man i øvrigt ikke jage den første dag men lander med flyet,  i Alaska.

Næste dags morgen begyndte vi opstigningen og blot efter 1 times vandring så jeg først 2, så 3, så 4 og til slut 5 Dall Sheep væddere. De var dog langt væk, og guiden Max fandt spotting scopet frem, for at vurdere, om der var en skud bar vædder imellem. Han mente der måske var én. Vi besluttede at gå op efter vædderne, og efter 7 timers hiking var vi på skudhold af vædderne. For at kunne jage Dall Sheep, skal man jage dem ovenfra og ned, så det var nødvendigt at være højere oppe end dyrene. De kan nemlig se lige så godt som når vi bruger en kikkert. Da deres fjender er ulve og bjørne, der altid kommer nedefra, er de ikke vant til at have fjender oppefra, og derfor har jægeren en chance når man jager på denne måde. Vi havde derfor været nødt til at planlægge, hvordan vi kunne komme på skudhold af dyrene, dog måtte vi vente på at de lagde sig ned for at tygge drøv.

Når først du begynder at gå i bjergene mister du hurtigt overblikket hvor dyrene findes. Vi var heldige at finde dyrene efter de 7 timers stalking, og øverst oppe på bjergkammen lå jeg nu og kunne skyde på 200 m afstand 45 grader nedad. Jeg skød på dyret hvor det lå ned, det har jeg aldrig prøvet før, men som Max sagde, så er det med at skyde, så snart chancen er der, for hvis vinden går mod dyret, er det forsvundet på et splitsekund, og man får max 1-2 chancer på en jagt tur til Alaska! Dall Sheepen trillede nu pludseligt 200-300 m ned af bjerget, wow, tænkte jeg, nu er mit trofæ totalt ødelagt.

Som det ses på eet af billederne er det meget stejlt der hvor vi skød fra, og vi måtte derfor gå en lille omvej på 4 timer for at komme ned til det nedlagte Dall Sheep. Fremme ved dyret kunne jeg se, at det eneste der var sket, var at eet af hornene var revnet lidt. Men ellers alt vel. Utroligt at det ikke var totalt ødelagt. Nu gik turen ned til teltlejren igen, for vi kunne ikke nå at skinne dyret samme dag, dagen var simpelthen for langt fremme. Nedturen tog 3 timer ! Fremme i teltlejren havde vi således nu vandret og stalket i 15 timer.

Vi havde købt en flaske whiskey til at fejre det nedlagte Dall Sheep med, men ingen havde kræfter til at tage en lille én, det gjorde vi så dagen efter, hvor det kun tog 12 timer at gå op for at skinne Dall Sheepen og tage kødet af kroppen og gå ned igen. De næste dage jagtede vi ulv, men så desværre aldrig ulv igen. Da caribou også var på licensen, prøvede vi også at finde en sådan, men dem vi så, fandt jeg for små i forhold til den caribou jeg nedlagde for et par år siden på Island.

Det betyd intet, jeg havde fået en meget flot Dall Sheep, som havde været min drøm i mange år.

Prisen inkluderer

 • 7 dages ophold i teltcamp og lodge inkl. al forplejning
 • 6 dages jagt 1:1
 • Licens/tag til valgte bjørne
 • Ulvelicens
 • Fly/Jetboat el. anden transport under jagt
 • Indlevering af trofæer til lokal konservator

Prisen inkluderer ikke

 • Fly København - Anchorage t/r
 • Hotel før og efter jagten, samt mad i forbindelse hermed
 • Alkoholiske drikke og soft drinks og snacks
 • Konservatorarbejde og hjemtransport af trofæ
 • EU-ansvarsforsikring kr. 39,-
 • Jagtrejse- og afbestillingsforsikring
 • Alt som ikke er nævnt under prisen inkluderer

Diana Jagtrejser har indgået et samarbejde med Europæriske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din jagtrejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Diana Jagtrejser, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 62 20 25 40 eller sende en mail til info@diana.dk

HAR DU SPØRGSMÅL?

Joakim Pedersen

Telefon: (+45) 63 21 10 26

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser