Mule deer hjort| Jagt i Nordvestamerika
« Tilbage

Mule Deer/Muldyrshjort

Videnskabeligt navn: Odocoilus hemionus

Underarter: Nedenstående beskrives 8 underarter: 1. Almindelig Muldyrshjort (Odocoilus h. hemionus): Rocky Mountains fra Yukon til Texas og Ny Mexico, østlig indtil central USA og Canada. 2. Odocoilus h. crooki: Sydvest-Arizona, Ny-Mexico, Texas, Nord-Mexico. 3. Odocoilus h. californicus: Det centrale Californien. 4. Odocoilus h. fuliginatus: Regionen San Diego i Californien, det nederste Californien. 5. Odocoilus h. peninsulae: Sydlige region af det nederste Californien. 6. Odocoilus h. cerrogensis: Cedvo-Øerne. 7. Columbia-sorthalet hjort (Odocoilus h. columbianus): Kystregionerne i det centrale Californien, nordlig indtil Port Simpson. 8. Sitka-Sorthalet hjort (Odocoilus h. sitkensis): Kyster i Sydalaska indtil Port Simpson.

Levested: Nåleskov, Buskområder, Kaktus-/ørkenlandskaber.

Beskrivelse: Middelstor hjort med en vægt indtil 150 kg, skulderhøjde indtil 1,10 meter og en kropslængde uden hale indtil 2,80 meter. Skindets farve er om sommeren rødligt og om vinteren blågråt, eksemplar med hvidlig plet på struben, hvidligt spejl med hale der er fra lys til sortlig, meget store ører, for- grenet gevir.

Jagtmetode: Pürsch, til hest, anstand.

Jagtbar i: I alle regioner, hvor vildtarten forekommer.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv blandt de første til at få rejsetilbud og nyheder direkte i indbakken

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser