Nordamerikansk hvalros | Læs om mulighederne for jagt
« Tilbage

Hvalros (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Odobenus rosmarus

Underarter: Den eneste underart i Nordamerika. Pacific Hvalros (Odobenus r. rosmarus): Hudson Bay, Baffin Bay til Grønland

Levested: Bælter med drivis og arktiske øer.

Beskrivelse: Form som en stor sæl. Vægt indtil 1.500 kg og en længde på indtil 3,70 meter. Skulderhøjde 1,50 meter. Stødtandsagtige forlængede hjørnetænder i overmunden, af elfenben. Hvalrosen er rosa, når den er tør og sortlig når den er våd.

Jagtmetode: Fra båd, Pürsch (ved ledsagelse af inuitter).

Jagtbar i: Grønland, Alaska (ud af de indfødtes kvoter), Canada, Nordvestterritorierne.