Urial vildfår | Læs om jagtmulighederne her
« Tilbage

Muflon (Asien)/Urial-vildfår

Videnskabeligt navn: Ovis orientalis

Underarter/Udbredelse: 6 underarter er beskrevet: 1. Kaspisk Urial (Ovis o. arkal): Turkmenistan, Nordøstiran, Nordafghanistan (Største af underarterne). 2. Ladakh-Urial (Ovis o. vignei): Ladakh, Kashmir (Indien). 3. Punjab-Urial (Ovis o. punjabiensis): Punjab (Pakistan). 4. Baluchistan -Urial (Ovis o. blanfordi): Pakistan, central- og sydbaluchistan. 5. Severtzov-Urial (Ovis o. severtzovi): Turkmenistan, Nuratau-bjergene, Kizil Kum- ørkenen. Bliver af nogle taxonomer medregnet til Argali-fårene. 6. Afghansk Urial (Ovis o. cycloceros): Kugitangtau-bjergene (Turkmenistan), Baisuntau-bjergene (Usbekistan), Babatag (usbekiske- tadsjikiske grænse) og i andre isolerede områder i Tadsjikistan.

Levested: Bjergplateauer, fra 300 til 3.000 meters højder dækket af ørken- og halvørken vegetation.

Beskrivelse: Rødbrunt vildfår med et hvidt skæg og i brunsten, hvide brysthår. Vægten varierer mellem underarterne, men ca. 90 Kg ved en skulderhøjde på 1 meter. Kropslængde uden hale (10 cm) indtil 1,45 meter. De snoede horn, kan opnå en længde på over 1 meter.

Jagtmetoder: Pürschjagt.

Jagtbar i: Turkmenistan, Kasakhstan og Iran. EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A, (I). Washingtonkonventionens liste II, C2.