Dværgtigerkat | Den lille men karakteristiske kat
« Tilbage

Dværgtigerkat

Videnskabeligt navn: Prionailurus bengalensis

Udbredelse: 4 underarter, herunder 2 i den holarktiske-asiatisken region: 1. Prionailurus b. euptilura: Rusland, Amur-Ussuri-region, Nordøst- og ØstKina, Korea. 2. Prionailurus b. trevelyani: Nepal, Kashmir, Sydvestpakistan.

Levested: Skove og jungle i lavland, samt i højere beliggende og bjergrigt terræn.

Beskrivelse: Lille kat med meget iøjnefaldende aftegninger: Tydelige sorte pletter og stribeaftegninger på en gulgrå pels. Stribeaftegninger ligeledes på bryst og underside af hovedet, her dog på hvid undergrundsfarve. Kropsvægt på indtil 7 kg ved en kropslængde uden hale(40 cm) på 90 cm og en skulderhøjde indtil 36 cm.

Jagtmetoder: Med hunde og fældefangst.

Jagtbar i: EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A