Europæisk Hare jages i bl.a. Ungarn og Skotland | Mere info
« Tilbage

Hare, europæisk

Videnskabeligt navn: Lepus europaeus

Underarter: Op til 30 underarter af hare er blevet beskrevet, men antallet er kontroversielt og ikke for alvor væsenligt for jægere.

Udbredelse: Holder til det meste af Europa og dele af det vestlige og centrale Asien. Introduceret i mange lande så som England, Skotland, Sverige, Argentina, Australien og New Zealand.

Levested: Findes i mange typer af habitater, særligt i landbrugsområder og varierende terræn.

Beskrivelse: Et stort medlem af hare-familien, med en kroplængde på mellem 60-75 cm og en vægt på 3-5 kg. Lange ører op til 11 cm i længde. Dens pels er gulbrun og dens skuldre, nakke, ben og hals er typisk rødbrun. Dens underside er hvid. Sort hale og ørespidser.

Jagtmetode: Halgbøssejagt, pürsch.

Jagtbar i: Ungarn, Skotland