Skrueged / Markhor | Information om art og jagt her
« Tilbage

Skrueged/Markhor

Videnskabeligt navn: Capra falconeri

Underarter: -

Udbredelse: Isolerede populationer fra Sydpakistan, nordligt til den nordvestlige Himalaya bjergkæde, Tadsjikistan og Usbekistan. 3 Underarter er beskrevet: 1. Buchara-Markhor (Capra f. hepneri): Tadsjikistan, Usbekistan langs Amu-Darja- floden, Nord Afghanistan. 2. Fladhornet Markhor (Capra f. falconeri): Nordafghanistan, Pakistan, Indien, Kashmir. 3. Gradhornet Markhor (Capra f. megaceros): Quetta-Bjerge u. Wasiristan (Pakistan), grænsen til Afghanistan.

Levested: Klippeskråninger, slugter, bjergskove i højder fra 700 til 4.000 meter.

Beskrivelse: Relativt stor ged med karakteristiske spiralskruede horn. Vægt indtil 110 Kg ved kropslængde uden hale (15 cm) indtil 1,70 meter og en skulderhøjde på op til 1 meter. Bukken har i vinterpels en kraftig langhåret manke og skæg.

Jagtmetoder: Pürschjagt til fods eller til hest.

Jagtbar i: Kugitangtau-bjergene i det østlige Turkmenistan (begrænset antal licenser). EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A, (I). Washingtonkonventionens liste I.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser