« Tilbage

Tiger (Asien)

Videnskabeligt navn: Neofelis tigris

Udbredelse: 8 Underarter, herunder 3 i den holarktiske-asiatiske region: 1. Kaspisk Tiger (Neofelis t. virgata): Turkmenistan og Armu-Darja- området,Tadshikistan, Nordiran, Sydøsttyrkiet, Nordafghanistan, Tarim-bækkenet og LopNur-sø området. Anses af nogle for uddød. 2. Sibirisk eller Amur-Tiger (Neofelis t. altaica): Rusland i Amur-Ussuri-regionen, nordøstlige del af Manchuriet, Nordkorea. 3. Kinesisk Tiger (Neofelis t. amoyensis): Sydlige del af Østkina.

Levested: Tropiske skove og busk landskaber, sumpe, ved floder, tørre skove, i savanne randområder, samt klippefyldte regioner.

Beskrivelse: Stor kat med kraftige sorte striber på en gullig til rødbrun baggrund. De stribede aftegninger i hovedet varierer mellem individerne. Tigeren er den største repræsentant for kattefamilien med en kropsvægt på op til 400 kg. Kropslængden uden hale(100 cm) er op til 317cm og en skulderhøjde på op til 140 cm.

Jagtmetode: Fra Hochsitz ved veksler, lokkemad, drivjagt, Pürsch til fods, fældefangst (Jernbure eller faldgruber.

Jagtmuligheder: EU-fredningsbestemmelser L 61 af 3.3.´97 (CITES): beskyttelsesstatus A Washingtonkoventionens liste 1.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser