Big game / Storvildtjagt

Jagt i Afrika

Big Game - eller storvildt om man vil - rummer for mange selve essensen af jagten i Afrika.  Big Game byder ikke alene på store dyr, men også store udfordringer og oplevelser. Teknisk set er langt det meste jagt i Afrika vel egentlig jagt på Big Game. Selv mange af antiloperne er at betragte som ægte storvildt. Dog er det nok først og fremmest The Big Five, man tænker på, når snakken falder på storvildtjagt. Løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn har i århundreder været en eftertragtet safari for de tilrejsende jægere, og er det stadig. Ganske vist er jagten på næsehorn måske ikke helt hvad den har været, da dyrene i dag er omgivet af stor beskyttelse og sikkerhed, men de øvrige arter kan stadig jages i den vilde afrikanske natur - med alle de fantastiske oplevelser som følger. Stort set kun i de områder, hvor en jagtudbyder opererer, er det lykkedes at dæmme op for det tiltagende krybskytteri, som ellers er vokset eksplosivt på især elefanter i de senere år. Således er det derfor også netop jagten på Big Game, som er det bedste værktøj til at bevare Afrikas store vilde dyr i deres naturlige og frie miljø. Da der stort set ikke laves Big Game-jagt på næsehorn, snakker man istedet om The Big Four. Jagten på The Big Four kan udføres med absolut god samvittighed, for jagten vil redde langt flere dyr fra krybskytterne, end den vil tage i forbindelse med jagten. Klassiske og velfungerende Big Four-destinationer er Zimbabwe, Zambia, Mozambique og Tanzania.

Big Game-antiloperne og næsehorn

Dog behøver et dyr ikke være hverken direkte kolossalt eller farligt for at komme med i kategorien ”Big Game”. Også mange af de mest jagede og nedlagte antilopearter som kudu, Waterbuck, Oryx, Eland, Wildebeest mfl. er med i kategorien. Ikke mindst en Eland, som kan komme op på en kropsvægt på over 1000 kg, og således overgå bøflen, må i sandhed kunne betegnes som fuldblods storvildt. Antiloper jages typisk på jagtfarme, hvor man kan nyde livet om aftenen, når man ikke jager. Om man ønsker luksus eller mere simple forhold på Big Game-jagter, er helt op til den enkelte jæger at vælge, men farmjagterne er den perfekte løsning, hvis man rejser flere jægere sammen, eller i selskab med sin familie. Ikke mindre end 18.500 tilrejsende jægere besøger hvert år jagtfarmene alene i Sydafrika, hvilket siger noget om, hvor eftertragtede farmjagterne er. Sammen med Namibia, tegner Sydafrika sig for over 90% af jagtfarmene på det afrikanske kontinent. Det er tilmed i Namibia og Sydafrika at et meget begrænset antal næsehorn frigives til jagt. 

De eksklusive trofæer

En kategori indenfor de afrikanske Big Game-arter, er de mindre kendte og højst eksklusive arter som fx Bongo, Skovelefant, Skovbøffel, Giant Eland, Mountain Nyala med flere. Fælles for dem er, at de lever i særdeles fjerne egne, og kræver en massiv indsats for at nedlægge. Ofte kræves flere Big Game-ture før det lykkes, men når det så endelig gør, har man opnået et trofæ, man i høj grad kan være stolt af at have i sin trofæsamling. De eksklusive trofæer er særligt repræsenterede i lande, som ikke nødvendigvis normalt bliver forbundet med Big Game-jagt: Etiopien, Uganda, Central African Republic, Cameroun, Burkina Faso med videre.

Søgeresultater
Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser