Hjortejagt

Vanedannende jagt på kronhjort, dåhjort m.fl.

Drømmen om hjortejagt rumsterer formentlig i langt de fleste jægeres baghoved, og et større antal jægere gør hvert år drømmen til virkelighed. For nogle er hjortejagt ensbetydende med den mægtige kronhjort - skovens konge, mens andre helliger sig de smukke dåhjorte, eller de sky og flygtige sikahjorte. Andre går igen skridtet videre når de er på hjortejagt, og kaster sig ud i klodens mange andre hjortearter som Wapiti, Rusa, Sambar, White tail med flere. Listen er lang, og mange trofæjægere har brugt det meste af deres liv på at gøre samlingen komplet når det gælder hjortejagt.  

Brølet i skoven

For de fleste europæiske jægere er hjortejagten dog nok synonym med brunstjagten på de store kronhjorte i de gigantiske europæiske skove, når sensommeren nærmer sig sin slutning. At sidde i skovbrynet på hjortejagt og pludselig høre de mægtige kronhjorte brøle af hinanden ganske tæt på er en ufattelig stærk oplevelse, som man kun helt forstår, når man har prøvet det. Hjortejagt er på alle måde en af de jagtlige oplevelser, man bare MÅ unde sig selv, mindst én gang i livet. Polen og Ungarn er uden sammenligning de mest populære destinationer for hjortejagt, når målet er en stor europæisk hjort, men også lande som England, Tyrkiet, Frankrig, Bulgarien, Rumænien og Slovakiet leverer hvert år store hjorte til tilrejsende jægere. For slet ikke at nævne højlandshjortene i Skotland og sikahjortene i Irland er oplagte mål på hjortejagt i udlandet.

Hjortejagt i praksis

Hjortejagt kan foregå på flere måder. Under brunsten jager man typisk på enten pürsch eller anstand, og somme tider på en kombination af de to metoder. I brunsten af hjortejagt, som tager sin begyndelse omkring slutningen af september, smider hjortene alle hæmninger. Det er tid til parring, og hinderne samler sig omkring den stærkeste, og ofte også største hjort, som markerer sin status ved at brøle højlydt, som signal til de andre hjorte om, at de skal holde sig væk fra hans harem. Andre store hjorte vil udfordre hans suverænitet og forsøge at komme ind til parring blandt hinderne. Somme tider udvikler uenigheden sig til reel kamp. At overvære duellen mellem to eller flere stridende hjorte, er en naturoplevelse af de helt store, og det er samtidig også her, man har mulighed for at komme på skudhold af en af skovens største hjorte.

Hjortejagten kan naturligvis også finde sted uden for brunsten i det omfang jagttiderne i de enkelte lande tillader det, og således nedlægges der også ganske mange og ganske pæne hjorte i vinterens første måneder. Der nedlægges også ganske mange pæne kronhjorte på drivjagterne, men er målet en hjort i særklasse, bør man satse på brunstjagten for hjortejagt.  

 

Søgeresultater
Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser