Oplev den storslåede natur og få en unik jagtoplevelse i Grønland

Højdepunkter

  • Enestående natur
  • Fremragende jagt på moskusokse og renbuk 
  • Temperaturer ned under -30°C
  • Stærke jagttraditioner

Jagt i Grønland

Grønland er ikke stedet for masseturisme, men for den kræsne gæst, der søger unikke oplevelser i en storslået natur og en spændende kultur.

Grønland er verdens største ø, beliggende hvor Nordatlanten og Polarhavet mødes. 85% af Grønlands areal er dækket af indlandsis og gletschere, som strækker sig 2500 km på langs, nord-syd, og ca. 1000 km i bredden, øst-vest, og er op til 3 km tyk. På trods af det arktiske klima er vejret i bunden af de store fjorde er generelt mere stabilt end ved kysten. Vinterperioden plejer at være præget af stabilt og tørt vejr, med højtryk med blå himmel og strålende solskin. Temperaturerne ligger oftest mellem -20 og -25 grader men man kan opleve temperaturer ned under -30°C. Ind imellem kan man også opleve dage med sne, blæst og endda +grader (føhn), som kan fjerne al sne på få timer. Man kan da stadig køre med hundeslæde så længe jorden er frossen og der er is på elve og søer.

Søndre Strømfjord eller på grønlandsk - Kangerlussuaq - gennemskæres af polarcirklen, dvs. at det om sommeren ikke bliver rigtigt mørkt, mens midt-vinteren kan være næsten uden lys, bortset fra månelys og det fantastiske nordlys. I marts, hvor jagterne foregår, er dagene på mere end 12 timers dagslys, og dagene bliver hastigt længere på disse breddegrader.

På trods af et areal på knap 2 millioner km2 bor der kun ca. 56.000 mennesker i Grønland, hvor størstedelen er inuitter. Fiskeri og fangst af sæler, fugle, rensdyr og moskusokser er i dag stadig hovederhvervet.

Den moskusokse er nu blevet optaget i den europæiske Grand Slam. Moskusoksen er en tundraokse, der er mere i familie med geder og får end kvæg. Moskusokser forekommer langs østkysten af Grønland. På grund af fjorde, gletschere og bjerge, har de ikke været i stand til at udbrede sig til hele Grønland. I begyndelsen af tresserne udsat man 27 moskusokser ved Kangerlussuaq - et jagtområde på 6.600 km2. Bestanden ca. 40 år efter er vokset og er nu mindst 7.000. Vegetation og fødevarerressourcer i området er så gode, at moskusokser er 15% større end i resten af Grønland, og tyrerne får en voksenvægt på 375 kg.

Søgeresultater

Jagtberetninger

 

Ulrik på Grønland

Vi fløj til Søndre Strømfjord. Her blev vi hentet i helikopter og transporteret til lejren, som lå ca. to timers gang fra indlandsisen. Alt sammen i sig selv en meget stor oplevelse. Marlene og Mathias og deres folk i lejren, leverede en service helt i top. De er virkelig kompetente og behagelige mennesker.

Jagten på moskus var ganske spændende. Godt nok ikke den helt store jagtlige udfordring – udover den adrenalin, der pumper rund i blodet, når man kommer helt tæt på de store dyr (de vejer op til ca. 450 kg). Derimod var jagten på rensdyr ret hård – ca. 10 timers dagsmarch i krævende terræn.

Vi var fire jægere i lejeren. Der blev nedlagt seks moskus, syv rensdyr, en snehare og to polarræve.

Med venlig hilsen
Ulrik

Vildtarter

HAR DU SPØRGSMÅL?

Thomas M. Sørensen

Telefon: (+45) 63 21 43 00

Ulla Fregerslev

Telefon: (+45) 63 21 43 02

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser