Bjørnejagt

En unik og udfordrende jagt

Bjørnejagt er for de fleste jægere en ægte vildmarksdrøm. Siden mennesket begyndte at lave de første hulemalerier, var det for dem en selvfølgelighed ofte at gøre bjørnen til en del af udsmykningen. Bjørnen og jagten på den taler til noget dybtliggende i os alle, og netop derfor er bjørnejagterne særdeles populære. 

Canadisk sortbjørnejagt

At jage sortbjørne i de canadiske Rocky Mountains i Canada er en drøm for mange - og vel at mærke en drøm som let kan gå i opfyldelse. Bestandene er stærke, og jagten er relativt prisbillig, hvorfor denne store oplevelse er inden for de flestes rækkevidde. Sortbjørnene jages typisk i foråret, hvor bjergene viser sig fra deres absolut smukkeste og mest samarbejdsvillige side. Naturoplevelsen er som bekendt en afgørende del af al jagt, og netop i Rocky Mountains, med de høje bjerge, dybe dale, brusende floder og gigantiske søer, får man for alvor natur for alle pengene. At jage under disse forhold er ganske enkelt berusende. Den eneste rigtige måde at jage en bjørn på er ved ”Spot and Stalk”, hvor man bevæger sig rundt i de vilde bjerge, mens man spotter efter bjørne på bjergskråningerne. Når en passende bjørn er fundet, begynder én af de mest spændende pürsch-jagter, man kan forstille sig!

Drømmen om brunbjørn

En voksen brunbjørn kan under optimale forhold vokse sig til en kropsvægt på over 700 kilo. Der findes endda skind fra bjørne, som aldrig blev vejet, men hvor længden på skindet peger i retning af, at de har vejet langt mere end det! En fascinerende skabning på alle måder. De største brunbjørne finder man typisk i de kystnære og isolerede områder, som Kodiak Island i Alaska og den russiske halvø Kamchatka. Det kan undre hvorfor to så fjertlæggende og isolerede områder begge producerer gigantiske og fysisk næsten identiske bjørne. Forklaringen skal findes i ø-kæden Aleuterne, som udgør grænsen mellem det nordlige Stillehav og Beringshavet. Aleuterne består i dag af cirka 300 små øer, men udgjorde engang en fast forbindelse mellem netop Kodiak Island og Kamchatka, hvorfor bjørnene pudsigt nok deler DNA. Også Grizzly-bjørnene, som lever længere inde på fastlandet, kan blive store, men her er det i meget høj grad omgivelser og fødetilgangen som afgør præcis, hvor store de bliver. Det er vigtig at holde for øje, at en Grizzly trods sit omdømme ikke nødvendigvis er voldsomt store, men altså godt kan være det.

Russiske bjørne

Rusland er uden sammenligning det land i verden med flest brunbjørne. På verdensplan findes i dag mellem 150.000 og 200.000 brunbjørne, hvoraf mellem 90.000 og 120.000 findes i Rusland. Udover de kystlevende kæmper på Kamchatka, råder Rusland over fem andre underarter af brunbjørn, hvoraf især sibirisk- og europæisk brunbjørn kan jages. Mens man typisk jager brunbjørnene som Spot-and-Stalk på det amerikanske kontinent (og Kamchatka), så er der tradition for at sibirisk- og europæisk brunbjørn jages fra skydetårn, hvilket i sagens natur gør jagten mindre fysisk krævende, og åbner således også op for at alle kan være med.

Europa kan skam også 

Europa huser faktisk også en ganske pæn bestand af brunbjørne. Alene i Skandinavien anslås bestanden til over 5.000 dyr. Således udbydes der også jagt på brunbjørn i flere europæiske lande, hvor især Kroatien og Rumænien udmærker sig med store dyr og høj succesrate. I øjeblikket er bjørnejagten beklageligvis midlertidigt lukket i Rumænien.

Søgeresultater