Bukkejagt

Bukkejagten - Danske jægeres absolutte yndlingsjagt

Læs også om bukkejagt i Polen - vores mest populære destination for bukkejagt.

Råbukken, og i særdeleshed jagten på den, er noget, som danske jægere altid har sat meget højt. Langt højere end i vores nabolande, hvor elg- og hjortejagt ofte sættes højere end bukkejagt. Den danske bukkejagt er god og vanedannende, men også kostbar, og samtidig er der betragteligt længere mellem de store råbukke i Danmark, end i flere andre europæiske lande. Ser vi på lande som Polen, som uden sammenligning er det førende land på råvildtjagt, kan man for ganske beskedne penge komme på bukkejagt og være stort set sikker på at få trofæer med hjem. Størrelse og antal afhænger naturligvis af, hvor meget man som jæger er villig til at betale for en bukkejagt, men med Polens særdeles professionelle jagtvæsen, er de stort set i stand til at levere, hvad end man måtte ønske inden for bukkejagt, blot man aftaler det med sit jagtrejsebureau på forhånd.

Europæisk succes for bukke jagt

Også Ungarn og England er berømte for deres bukke. Jagten er er ofte lidt dyrere end Polen, men til gengæld er trofæerne som udgangspunkt også gennemsnitligt stærkere. I de senere år har en hel del flere lande meldt sig på banen i forhold til bukkejagterne. Tyrkiet, Frankrig, Slovakiet, Skotland og Rumænien har meldt sig på banen som spændende alternativer til de polske bukkejagter, men har dog den store ulempe, at deres bukkejagt ligger ganske langt fra den danske grænse, modsat Polen, hvor man kan køre direkte til de fleste revirer i egen bil på en dags tid. Et land, som dog virkelig er trådt i karakter i de seneste år når det kommer til bukkejagt, er Frankrig. Den franske jagt har stået lidt i skyggen af landets øvrige turisme, men er nu for alvor begyndt at blomstre. Ikke mindst bukkejagten i Sydfrankrig har kastet nogle voldsomt stærke bukke af sig i de seneste år. Dertil kommer det faktum, at de sydfranske bukkejagter, blandt solsikke- og lavendelmarker, let lader sig kombinere med en klassisk fransk solskinsferie med familien.

Jagttider for brunstige bukke

En variant af bukkejagten er brunstjagten, hvor man kan kalde råbukkene ind til sig med et bukkekald. For mange bukkejægere er brunstjagten selve essensen af bukkejagt. Langt de fleste bukke bliver nedlagt, når jagten går ind, hvilket betyder i løbet af maj for de fleste europæiske lande, men mod slutningen af juli hvor bukkene går i brunst, starter runde to. Nu er det tid for de ægte røde sommerbukke, som på denne årstid er fuldt udfarvede, mens de fleste stadig er i deres overgangspels i maj. I nogle få dage i løbet af brunsten, lader råbukkene sig kalde med et bukkekald. At se en buk reagere på ens kald på en bukkejagt, er en fantastisk oplevelse. Pludselig kommer den stormende ud af ingenting under stort spektakel, og løber direkte mod dig i troen af, at du er en konkurrerende buk, som gør krav på dens revir. Det er ikke nødvendigvis under jagtformen bukkejagt, at du opnår de stærkeste trofæer, men man kan altid være heldig. Hvad man dog kan være sikker på, er at bukkejagt er en spændende jagt, hvor alle sanserne bliver udfordret til det yderste.

 

Søgeresultater
Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser