Drivjagt

Driv jagt og klapjagt - Fuld action

Drivjagt er formentlig den mest intensive jagt- og naturoplevelse, man kan tænke sig. En kæde af drivere sætter vildtet i bevægelse frem mod en kæde af ventende skytter, og man er på den måde relativt sikker på at få vildt for flere gange dagligt. Noget vildt får man skudchance til på drivjagt, andet må man bare nyde synet af. At se fx en stor rudel kronhjorte i fuld spring gennem skoven, så man kan mærke det i jorden, er et imponerende syn! 

Drivjagtens mange vildtarter

Når man driver et skovområde af på konsekvent vis, dukker der mange vildtarter op. Vildsvin er helt klart den centrale kerne i drivjagterne, men på de fleste jagter er der også mulighed for dåvildt, kronvildt, råvildt, ræv, fasaner, snepper, ænder, hare og måske muflon og sikahjort, alt efter hvad de enkelte revirer tilbyder af drivjagt.

Jagt i bevægelse

Jagt, hvor vildtet drives frem kommer i mange former. Den egentlige drivjagt er den vi kender fra Polen, Ungarn og Rumænien, men også Kroatien, Tyrkiet og Spanien er begyndt at melde sig på banen. Skulder ved skulder går driverkæden og deres mange hunde gennem underskoven, og driver vildtet direkte mod skyttekæden. Her kan der virkelig komme vildt for i store mængder, og spændingen er nærmest uden sidestykke, når man begynder at høre drivernes råb og hundenes gøen dukke op i det fjerne og tage til, mens de langsomt nærmer sig, og skuddene begynder at smælde.
I lande som Finland, Sverige og Tyskland bruger man i langt højere grad ”bevægelsesjagt” end egentlig drivjagt. Her bruger man ikke en direkte driverkæde, som går side om side, men ofte relativt få drivere, som ved hjælp af deres hunde følger færten af vildtet, og således sætter det i bevægelse med det resultat, at de kommer ud til skyttekæden. Bevægelsesjagterne er også fantastiske jagtoplevelser, men man må ikke forvente det samme tempo og resultat som på de velorganiserede drivjagter i Polen og Ungarn. De er ganske enkelt i særklasse.  

De hurtige skud

På både bevægelses- og drivjagterne skyder man stort set altid til vildt i bevægelse. Drivjagt og bevægelsesjagt stiller nogle ganske andre krav til ens skydning, end når man er på anstandsjagt, og vildtet står stille. Derfor afhænger den enkelte jægers resultat ganske ofte af, hvorvidt denne er i stand til at udnytte de chancer som opstår optimalt på drivjagt. Derfor kan det på det varmeste anbefales at besøge en skydebiograf nogle gange inden afrejse. Ikke mindst hvis man skal på regulær drivjagt, hvor vildtet ofte kan komme i fuldt spring. Som ved alt andet jagt er forberedelsen ofte en afgørende del af resultatet, når det gælder drivjagt.    

Søgeresultater
Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser