Bjergjagt

Jagt med luft under vingerne

Set med mange jægeres øjne, er bjergjagten noget af det ypperste indenfor jagt. På bjergjagt bliver man udfordret på alle parametre. Fysisk, mentalt og i det jagtlige håndværk med lange skud og forståelse af vildtets adfærd. Samtidig er det svært at undgå at blive smittet af bjergenes magi og barske skønhed. Bjergbestigere taler om, at man bliver fysisk afhængig af bjergene, og det kan de fleste bjergjægere vist godt tale med om. Samtidig kan man i bjergene finde nogle af de mest eftertragtede trofæer i verden; Marco Polo-vædder, Dall Sheep/Stone Sheep, Snow Sheep, Blue Sheep, sneged måske den mægtige Markhor eller én af de mange underarter af Ibex; asiatisk, europæisk og spansk. Fælles for disse arter er, at de lever i nogle af de mest isolerede dele af jordkloden som fx Kirgisistan, Alaska, Canada, Tadsjikistan eller sågar Himalaya. Ofte tager bjergjagt præg af rene ekspeditioner, hvilket i sig selv er en oplevelse, man kun får få gange i livet.

Bjergjagt i Europa

Mindre kan dog også gøre det. Der ligger store natur- og jagtoplevelser og venter i de europæiske bjerge som Alperne, Pyrenæerne, Karpaterne, Tatrabjergene og for den sags skyld den vestlige del af Kaukasus, som hverken kræver lange rejser eller ekspeditionslignende forhold, men kan afvikles på nogle dage. Her er det traditionelt især de ni underarter af gemser, der er fokus på, men i det seneste årti er de spanske arter af ibex for alvor blevet populære på bjergjagt. Dertil kommer arter som Barbary Sheep og europæisk muflon, som kan jages på bjergjagt flere steder i Europa, og især i Alperne er der tale om reel og krævende bjergjagt, med alt hvad dertil hører. Også bjergene i Europa byder på en god bjergjagt og eftertragtede arter - især Alpine Ibex i Alperne og Bezoar Ibex i Tyrkiet. Begge er arter, som de fleste jægere på bjergjagt vil gå meget langt for at opnå.

Mallorcas baleariske vildged hitter

En ny ”bjergart,” som er kommet på banen i de seneste år, er balearisk vildged, som kun findes på Mallorca i Spanien. Her jages også i bjergrige egne, og en bjergjagt kan let kombineres med en familieferie, hvorfor jagten på få år er blevet enormt populær. Måske får man ikke helt den samme luft under vingerne, som man gør i de mere fjerne egne af kloden, men man får stadig smagt på de udfordringer, som samlet set gør bjergjagt helt i særklasse. Det er vigtigt, at man inden man rejser på bjergjagt forbereder sig optimalt. Fysisk stiller bjergene store krav, så en god fysisk form er et must for at få det optimale ud af sin bjergjagt. Det samme gælder skydningen, som ofte er på lange afstande i bjergene. Man skal have tiltro både til ens egne evner som skytte, og ikke mindst til udstyret man bruger, og man bør have trænet tilpas meget til, at man med ro og selvtillid kan afgive kompetente skud på op til 300 meter eller mere på bjergjagt. Ofte bruges heste som transportmiddel under de lidt mere omfangsrige bjergjagter, og hvis det er tilfældet, kan det varmt anbefales at besøge en rideskole regelmæssigt inden afgang.

Søgeresultater
Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser