Duejagt

Tag udfordringen op!

Er du passioneret haglbøssejæger og søger en jagtform, hvor man kan forvente snesevis af daglige og udfordrende skudchancer, så er duejagten umulig at komme udenom. Man kan for ganske rimelige penge besøge revirer i Skotland eller England, hvor man med lidt held - og ikke mindst skydemæssige færdigheder - kan opnå en såkaldt ”Red Letter Day,” hvilket betyder en dag, hvor en enkelt skytte har nedlagt over 100 skovduer. Netop den nordiske skovdue har en særlig betydning for de fleste danske jægere, men efter at jagtiden på den er reduceret kraftigt herhjemme, kan man ikke længere opleve de samme sensommerjagter, som man kunne i ”gamle dag,” hvor skovduer i store antal slog på de nyhøstede marker, og gav store jagtoplevelser til jægere. I blandt andet England kan skovduen jages året rundt, og selvom de optræder mest koncentreret i sensommeren, kan man opleve fantastisk jagt hele året. Mange direkte sværger til forårsjagten på de nysåede marker, som også kan være særdeles givtigt, så foråret handler absolut ikke bare om bukkejagt -Der er så sandelig også noget at rejse efter for den passionerede haglbøssejæger, når vinteren slippe sit tag!   

Ænder, gæs, fasaner og andet småvildt

Vælger man at rejse i efteråret, åbner duejagten også op for mange kombinationsmuligheder, ikke mindst på andet småvildt. Især Skotland er populær i den forbindelse, hvor man kan komme på småvildtjagt på både, duer, fasaner, agerhøns, harer, snepper og kaniner. Jagten er en klassisk ”Rough Shooting,” som minder meget om en klassisk dansk haglbøssejagt, med med mere hundearbejde samt med en større og mere varieret vildtrigdom end hvad man normalt oplever herhjemme. Denne type jagt kan man også opleve i det vestlige Frankrig, som udover gode jagtdage, som bekendt også byder på god mad, udsøgte vine og masser af kultur og jagttradition.

”High-Volume” duejagt

Når det handler om duer, er England og Skotland særdeles klassiske destinationer, som hvert år får besøge af tusindvis af tilrejsende duejægere, men der er bestemt også alternativer. Ungarn er nok et lidt overset land i forhold til fuglejagt, men tilbyder jagt på fasaner, ænder og ikke mindst skovduer i meget store antal - måske endda større end på de britiske øer?

High-Volume duejagt er nok et begreb, som for de fleste leder tankerne hen på Argentina, og ikke mindst provinsen Cordoba hvor man kan møde ”doves” i uhyggeligt store antal over solsikkemarkerne. En ”dove” kan bedst beskrives som en blanding mellem en skov- og en tyrkerdue, selvom det er helt sin egen art, som intet har med de to at gøre. De udgør et særdeles stort problem som skadedyr inden for landbruget. Det er ikke mærkeligt, når man ser hvor mange duer der reelt er. Man kan regne med at skyde 1.000-1.500 duer om dagen. Verdensrekorden er ligeledes sat i Cordoba, hvor en amerikansk jæger skød 13.000 duer på en enkelt dag! 

Søgeresultater
Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser