Læs mere om jag på gås her | Super jagt
« Tilbage

Gås/Goose

Videnskabeligt navn: Anser anser

Underarter: To anerkendte: den vestlige Greylag gås (A. a. anser) som yngler på Island samt Nord- og Centraleuropa og den østlige Greylag gås (A. a. rubrirostris) som yngler i Rumænien, Tyrkiet, Rusland og mod øst til nordøstlige Kina.

Udbredelse: Island og øst gennem Norderuopa, Rusland og Asien til det nordøstlige Kina. Enkelte eksemplarer flyver sydover i løbet af vinteren.

Levested: Ferskvand, flodmundinger og græsarealer.

Beskrivelse: En stor gås måler mellem 74-91 cm i længde med en gennemsnitsvægt på 3.3 kg. Fuglens overdel er mørkebrun. Underdelen, hoved og nakke har enkelte hvide steder. Nogle svage spærringer på siderne. Næbbet er orange og benene lyserøde.

Jagtmetode: Halgbøssejagt, lokkejagt

Jagtbar i: Skotland

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser