I Burkina Faso jager du efter trofævildtarter på franske jægeres tidligere domæne

 

Højdepunkter

  • Spændende jagtland i Vestafrika
  • Gode jagter på den vestafrikanske bøffel samt roan
  • Store vildtbestande

Generelt

Landet som er ca. seks gange større end Danmark (275.000 km2) har en befolkning på ca. 13. mill. og har været selvstændigt siden 1960. Hovedstaden Ouagadougou har ca. 1 mill. indbyggere. Landet har ikke nogen kystlinie.

Jagt i Burkina Faso

Burkina Faso betyder "landet af ærlige mænd" og generelt er det et af de mest sikre landre i Afrika. I vildtreservaterne finder man generelt rigtig gode vildtbestande og de mest attraktive vildtarter for gæstende jægere er uden tvivl den vestafrikanske savanne bøffel samt roan. Løven er også interessant, ikke på grund af størrelsen på manken, men fordi løven her ikke må jages med lokkemad men udelukkende ved sporing. Selv om der er gode bestande af elefant og leopard må disse arter ikke jages. Kommerciel jagt i Burkina Faso har tidligere primært tiltrukket fransktalende jægere men flere og flere skandinaviske jægere begynder også at få øjnene op for dette spændende jagtland. Man kan flyve direkte fra Paris til Ouagadougou.

Søgeresultater

Jagtberetninger

 

Gene in Burkina Faso

I would like to thank you on behalf of both Mark and myself for the hunt last week. It probably was one of the most challenging in terms of weather and terrain. It was a lot different than what I have experienced on my usual hunts. I do appreciate all you did to make the hunt successful and problem free. Give my regards to Walli and offer him my thanks. I learned more in a week from you 2 than in many years on my own. The Buffalo and Roan were what I had always wanted to hunt and will finish my Game Room heads.

All the best - Gene

Sten Sjögren i Burkina Faso

Af | 03 Feb,2023 |

De 260.000 hektar store jagtområder Singou og Ouamou ligger i den østre region af Burkina Faso – 350 km fra hovedstaden. Jagtområderne grænser op til nationalparker og der er ingen beboelse i nærheden. I sandhed et vildt område, som består af savanne, små bjerge, floder og bush. Området er ideelt for alle de vildtarter der lever her. Udover de jagtbare arter Western Savannah buffalo; Western roan; Western hartebeest; Western kob, Waterbuck (Sing Sing), Harnessed bushbuck, Nigerian Bohor reedbuck, oribi og vortsvin, kan du også i dette område opleve løve, flodhest, krokodille, elefant og bavian.    

Vi var ganske enige i gruppen – jeg selv og 3 jægere, om at dette er en heftig oplevelse. Dette er REEL AFRICA fra begyndelse til slut. Burkina Faso er et af de fattigste lande i Verden, men alle vi mødte og så var positive, venlige mennesker. Der er meget lidt kriminalitet, befolkningen lever og bor meget primitivt i siv-og mudderhytter, henter vand i brønde og bor med sine husdyr i byerne. Hovedstaden Ouagaougou myldrer med mennesker, husdyr, biler og frem for alt knallerter. Landsbyen består af små klynger af huse, indhegning til husdyrene, men ingen virker til at lide under dette. Som jæger og besøgende skal man være indstillet på at alt er meget primitivt – både indkvartering og mad, men at jagten er helt fantastisk.

Vi ankom til Ouagaougous sent om eftermiddagen. Våbenkontrol og fortoldning gik fint med hjælp fra en repræsentant fra jagtorganisationen. Vi boede første nat i udkanten af byen og næste dag gik turen til jagtområdet. Campen er fin, men meget basic og ligger 35 minutters kørsel fra det sted jagtområdet begynder, så hver dag havde vi transport gennem landsbyen og fik lov til at opleve denne. Området er vildt og ideelt for jagten. Man kører rundt og sporer vildtet ved fx vandhuller og veje, hvor man kan finde friske spor fra især bøffel. Vi så mange af de fleste vildtarter hver dag. Jagten var ekstremt god efter bøffel og roan – meget svær jagt med mange timers pürsch. Alle jægerne på rejsen fik det vildt de ønskede og havde booket. 3 bøfler, 4 roan antiloper og 3 kob.

På en 6 dages jagt kan man booke en pakke med 2-3 vildt + at man kan skyde mere vildt efter trofæprislisten, hvis der er tid. Hvis man ønsker at jage bøffel eller roan, er det en god ide at jage 1:1, hvilket betyder et lille tillæg i prisen, men det er godt givet ud! Jagt på oribi er også svært, men på 6 jagtdage, skal det nok lykkes!

Der er meget varmt, så man skal drikke masser af vand, som altid findes i bilen.

Hilsen
Sten Sjögren

Vildtarter

HAR DU SPØRGSMÅL?

Erik Pedersen Brinkmann

Telefon: (+45) 63 21 43 17

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser