Jagt i Pakistan byder på ufattelige naturoplevelser i nogle af verdens mest utilgængelige bjergområder

Højdepunkter

  • Vild og bjergrig natur
  • Mange unikke arter af bjergvildt
  • Fysisk udfordrende jagt
  • Spændende kultur

Jagt i Pakistan

Siden Pakistan var en del af den britiske koloni Indien har området været kendt for sin fine jagt på et mylder af bjerglevende arter. Det knap 800.000 kvadratkilometer store land – der altså er næsten 17 gange så stort som Danmark – rummer en masse bjergmassiver som er isoleret fra hinanden og derfor har skabt levemuligheder for vidt forskellige arter af bjergfår og –geder og deres mange underarter, som alle eftertragtes af internationale bjergjægere.

Mange af Pakistans arter har befundet sig på randen af udryddelse – først og fremmest på grund af lokalt krybskytteri – men i de seneste årtier er landets vildtbestande kommet så meget på fode, at der nu drives en ganske begrænset og gennemreguleret trofæjagt på udvalgte gamle handyr. Jagtlicenserne sælges i offentligt udbud og prisen varierer derfor med efterspørgslen. Pengene der kommer ind for jagtlicenserne fordeles med 20% til staten og 80% til lokalbefolkningen – en fordelingsmodel, der i høj grad har været medvirkende til succesen i bevaringsarbejdet.

Markhor, ibex, urial og vildsvin

Vi har indgået et samarbejde med Zoon Safaris – en erfaren og velrenommeret outfitter, som tilbyder alle de jagtmuigheder, der findes i Pakistan. Licenser og trofæafgifter på de enkelte bjergarter og underarter svinger i pris og tilgængelighed fra år til år afhængig af tilgængelighed og markedets efterspørgsel. I den prisbillige ende af skalaen ligger vildsvinejagter, der kan arrangeres både individuelt og som drivjagter. Ibexjagterne er noget dyrere og jagterne på de sjældne arter som f.eks. underarterne af markhor er i kraft af de få licenser og den store internationale efterspørgsel iblandt verdens dyreste jagtrejsearrangementer.

Zoon Safari arrangerer jagt på flg. arter: Kashmir markhor, Astor markhor, Suleiman markhor, Himalayan ibex, Sindh ibex, blue sheep, Punjab urial, Blandford urial, Afghan urial og vildsvin. Uanset hvilken jagt, man rejser til Pakistan efter, så venter der en særpræget rejseoplevelse i en helt anden kulturkreds end de fleste af os er vante til at færdes i. Forvent rejsedage med lange køreture på dårlige veje. Naturen i landet er vild og fysisk udfordrende. Eventyret venter.

Søgeresultater
Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser