« Tilbage

Buk/Råbuk/Råvildt/Rådyr (Europa)

Videnskabeligt navn: Capreolus capreolus

Underarter: Vi har ikke medtaget underarter af Capreolus capreolus, da der hersker tvivl om deres berettigelse som selvstændige underarter.

Udbredelse: Hele Europa med undtagelse af Irland, Island, det sydlige Spanien og Grækenland. Råvildtet er ikke udbredt til øerne i Middelhavet.

Levested: Råvildtet findes idag i de fleste terræntyper: Løvskove, nåleskove, agerland, i moser og på heden. Desuden træffes det i højder fra det det laveste lavland til højland, fjeld og bjerge. Råvildtet er den europæiske hjorteart, der har det største udbredelses område.

Beskrivelse: Mindre hjorteart, der opnår en skulderhøjde på op til 75 cm og en vægt på 18 - 25 kg. Farven på pelsen er forskellig fra sommer til vinter. Sommerpelsen der er tynd i hårlaget er smuk rødbrun mens den tykke vinterpels er gråbrun. Bukkeopsatsen får normalt op til 6 ender.

Jagtmetode: Pürsch eller anstand.

Jagtbar i: I hele sit udbredelsesområde med undtagelse af Finland.

Luk

Har du tilmeldt dig vores nyhedsbrev?

  • Modtag EKSKLUSIVE tilbud på jagtrejser
  • Få spændende information om jagtrejser
  • Bliv gjort opmærksom på særlige afbudsrejser