VÆLG OPHOLD
JAGTOPHOLD 3 DAGE
PRIS 18.995,- Kr.

Jagt på Mankefår

En unik natur i de spanske bjerge danner perfekte rammer for en traditionel spansk bjergjagt efter det eftertragtede Mankefår - mulighed for både en trofævædder eller hundyr. 

Højdepunkter

 • Traditionel spansk bjergjagt – unik natur
 • Yderst eftertragtet trofæ!
 • Fysisk krævende jagt
 • Dejlig spansk indkvartering

3 dage fra 18.995,- Kr.

Vi tilbyder nu en spændende jagt på Mankefår i de spanske bjerge hos vores kvalitetsbevidste partner Luis. Man kan vælge imellem en trofæjagt på en moden vædder, eller alternativt en billig jagt på et hundyr, som også har horn - En perfekt mulighed for nybegynderen! 

Om Mankefåret 

Mankefåret stammer oprindeligt fra det Nordlige Afrika og blev indført til Spanien fra Atlas bjergene i 1970'erne. Mankefåret har siden formået at tilpasse sig til den spanske natur og lever nu frit i den sydøstlige del af Spanien. 

Udseendemæssigt har mankefåret en lysebrun i pels med en karakteristisk manke på halsen og forbenene. Størrelsesmæssigt varierer den fra 80 - 100 cm i højden fra skulderen og vejer mellem 40 - 140 kg. Både hannen og hunnen har horn (størst ved hannerne) som buer bagud og når typisk op til 50 cm (20 tommer). Hornene er glatte, med lette rynker som er ekstra synlige ved bunden, når dyret modnes.

Mankefåret lever hovedsageligt i de bjergrige terræner i det sydlige Spanien, hvor de oftest opholder sig i større flokke. Det er normalt muligt at pürsche sig ind på skudafstand via de mange buske, som der befinder sig i de spanske bjerge. Skudafstanden varierer fra 100-300 meter, alt efter den enkelte jægers skydefærdigheder. 

Mankefåret er et unikt trofæ, som mange jægere ynder at have i deres trofæsamling!

 

 

Jagten

Spanien er et af de få steder i verden, hvor det er muligt at jage mankefåret på den frie vildtbane. 

Jagten finder sted som spot and stalk i et fantastisk smukt bjergterræn, hvor det kræver en god moderat fysik for at få en succesfuld oplevelse. Jagten inkluderer afskydning af 1 mankefår vædder uanset størrelse, og guiderne forsøger altid at udpege den største vædder i flokken.

Jagtområderne er beliggende i det sydøstlige Spanien, som ligger tæt på byerne Alicante og Murcia. Det gør også at dette er en perfekt tur at kombinere med turisme. Den nærmeste lufthavn er Alicante og jagtområderne ligger ca. 1-2 timer fra Alicante.

Indkvartering 

Vi sørger for at indkvarteringen bliver nøje udvalgt, så det ligger så tæt på jagtområderne som muligt. Det kan være hoteller eller hyggelige indkvarteringer ude på landet, og vores outfitter forsøger altid at tilbyde den bedste service både hvad angår jagt og ophold. 

 Jagtperiode

1. oktober - 31. januar (Den bedste periode er i oktober-november hvor de er i brunst.)

Her er virkelig mulighed for at få en unik jagt- og naturoplevelse i utroligt smukt terræn.  

 

Jagtberetninger

 

Vagn i Spanien

Vi fløj ud fra Hamburg som er en perfekt lufthavn for jægere, alt fungere og hurtigt. Efter at have mødtes med vores jagtguide Luis og hentet våben gik turen mod Andalusien, en tur på godt 5 timer. Vi ankom til det 4 stjernede hotel kl. 21.30, ned at få noget at spise og så ellers til køjs.

1. Jagtdag
Vi havde allerede talt med Luis om inden afrejsen, at det var en helt speciel stor Sierra Nevada Ibex vi gik efter, som de havde set en del gange. Allerede kl. 10 så vi ham liggende ca. 700 mtr. Væk på en bjergside. Vi lagde en strategi om, at Luis skulle blive i dalen vi var i, for at sikre sig hvor den var og min søn Andreas, den anden guide Andre og jeg skulle køre op bag om bjerget og vente til han rejste sig. Ifølge alle erfaringer ville ibexen søge mod toppen og der ville vi få kontakt med den. Men den var klogere end os og valgte at løbe langs med bjerget, så den kom ikke op til os. Vi kørte ned i den nærmeste landsby for at få frokost, tapas, som var udsøgt lækkert. Tilbage om eftermiddagen for at spotte ham igen, men uden held. Vi så en del hundyr og små bukke, men ikke ham vi var på udkig efter.

2. Jagtdag
Det regnede hele formiddagen til midt på eftermiddagen og der var næsten ingen aktivitet. Ca. Kl. 14 kørte vi ned til frokost og kunne se at det begyndte at klare op, så tilbage til bjerget med os. Der var allerede en del mere aktivitet, men den store var der ikke, eller vi så ham ikke ihvertfald. Solen gik ned kl. 18.15, så ved 17.30 tiden begyndte vi så småt, at køre op fra dalen for returnere til civilisationen, pludselig på vej ad bjergvejen spottet Luis en meget meget stor ibex der kommer gående ned af en bjerskråning 600 mtr. Skråt under os. Vi vender bilen i en fart, selvom det ikke er nemt på en smal bjergvej og taler lidt om hvordan vi skal gribe det an. Ibexen er på vej ned mod en gammel ruin og vi taler om vi kan nå op til den inden det bliver mørkt. Det bliver vi enige om, at det kan vi ikke, men ser at der et plateau ca. 200 mtr. Fra ruinen, som vi kan klatre op på. Som sagt så gjort.

Da vi kommer derop, ser jeg at ibexen står med front mod os og kigger lige på os, jeg gør klar til at indtage en liggende skydestilling, men Luis fortæller mig, at der ikke kun er 1 men hele 3 ibexen og den der står og kigger på os ikke er den største. Jeg får lagt mig ned, foldet støtteben til riflen ud, så jeg kommer over vegetationen, indstillet asv på 200 mtr. Og kigger i fiffelkikkerten. Til venstre for den der står med front til os, står en ung ibex, den er helt brun i pelsen endnu, hvilket de er til de når over 10 år, men kan stadig ikke se den rigtige. Så pludselig træder den et skridt frem bag nogle buske, jeg er ikke i tvivl, den er kæmpe!

Jeg er klar over at der ikke er meget tid, så da den står med siden til, lader jeg kuglen gå, og ser alle 3 dyr løbe til venstre bag om ruinen. Luis siger, godt du skød til den rigtige, og jeg spørger om den er ramt ok. Det kan ingen svare på, men Andreas og jeg får at vide at vi skal følge Andre op til ruinen og lede efter spor, så vil Luis tage bilen for at sikre at den ikke er anskudt og løber over vejen. Vi kæmper for at følge med ned og op af stejle klipper for at følge Andre, men han er langt foran.

Da vi langt om længe kommer op til ruinen, går vi venstre om og leder efter guiden, som er gået højre om og op på bjergskråningen. Vi kan ikke se ham, men pludselig får jeg øje på ibexen, der ligger stendød 50 mtr. Fra skudstedet. Perfekt! Vi råber og lidt efter kommer også guiden ned til os og Luis kommer fra vejen. Hvilken en ibex, ca. 13 år gammel, med horn på 86 og 83 cm. Den største der nogensinde er skudt i dette område og den største Luis har set i 30 år, vi var alle helt oppe at køre. Den blev foreløbig opmålt til hele 240,5 point, hvor guld er 220.

Tak til Kristina fra Diana for god tur og især tak til Luis for en kæmpe oplevelse. Jeg kan varmt anbefale turen til andre. Det er dog en fordel at være i god form, samt at have trænet skud på lange afstande, da det optimere chancerne. 

Mvh
Vagn

Prisen inkluderer

 • 3 dages ophold på hotel inkl. helpension
 • 2 dags jagt
 • Engelsk talende guide
 • Al transport i forbindelse med jagten
 • Modtagelse i lufthavnen
 • Spansk jagttegn og licens
 • Afskydning af 1 Mankefår vædder eller hundyr uanset størrelse

Prisen inkluderer ikke

 • Fly til Alicante eller Madrid
 • Trofæpræparation som betales direkte på stedet € 140,-
 • Export permit € 200,- pr. trofæ
 • Drikkepenge
 • Riffelleje EUR 150,- pr. jæger (betales direkte)
 • EU-ansvarsforsikring DKK 79,-
 • Alt som ikke er nævnt under prisen inkluderer

Diana Jagtrejser har indgået et samarbejde med Europæriske ERV, og er glade for både at kunne tilbyde dig en ideel rejseforsikring til dækning på din jagtrejse samt en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du må aflyse rejsen på grund af sygdom.

Ønsker du at tegne en rejse- eller afbestillingsforsikring gennem Diana Jagtrejser, kan du kontakte din rejsekonsulent eller vores support på telefon 62 20 25 40 eller sende en mail til info@diana.dk

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

 • Gode tilbud på jagtrejser
 • Info om jagt i udlandet
 • Ekslusive afbudsrejser