« Tilbage

Efterskolen Flyvesandet i Dabrowa

Endnu en vellykket jagt i Drabrowa er overstået og vi sidder som efterskole og ser tilbage på tre intense dage, hvor elever både med og uden jagttegn har fået en række gode oplevelser med sig hjem i baggagen. Det er jagtlinjen fra Efterskolen Flyvesandet, der har været på tur og her skal vi naturligvis tilgodese både elever med jagttegn, men også elever uden retten til at drive jagt.

Indlogeret hos det fantastiske værtspar Arek og Karoliona – hos hvem vi låner en græseng til vores telte har oplevelserne i Polen deres udgangspunkt. Det er herfra vi bliver hentet til diverse arrangementer og det er også her vi sidder og humsehygger omkring bålet om aftenen og vender og drejer dagens oplevelser.

Elever uden jagttegn har – udover at kunne komme med på jagt som gæst – været på en flugtskydningsbane af en standard, der overgår de fleste danske flugtskydningsanlæg. Desuden har de sejlet kano/kajak på en nærliggende flod med kompetente guider hele vejen. Elever med jagttegn kommer i selskab med en lærer fra skolen og en polsk jagtfører på jagt i den skønne polske natur. Vi driver jagt på tre revirer som varierer fra skov til åbne marker og her er bukke – mange bukke i alle tænkelige størrelser.

Hos os er det ikke trofæets størrelse der er afgørende, men jagtsituationen – så det var en udsøgt fornøjelse at opleve jagtførere, der på bedste vis guider de unge mennesker til ikke alene deres måske første buk, men også jagtsituationer, hvor der er ro på og ingen tvivlsomme parameter.

Det hele kommer istand i fint samarbejde med Limpopo jagtrejser – der på alle mulige måder forsøger at få vores til tider lidt vanskelige krav til sådan en rejse på plads.

En lille jagtoplevelse

Jeg er på jagt med Magnus Blohm – der endnu har sin første buk til gode. Det er turens første jagtdag og vi er kun lige startet på jagten. Vi går langs en rapsmark en tidligt morgen i maj - til højre for os går tre råer og esser, men mere interessant for os går der en fin buk helt ude i kanten af marken.

 Jeg fortæller Magnus, at det er en fin buk, og den før så sikre og jagtklar ungemand viser de første tegn på usikkerhed – ”vi er jo først lige begyndt” siger han. Jeg fortæller, at det er hans beslutning, men hvis han ikke vil forsøge sig, så vil jeg gerne.. De tre råer fornemmer vores tilstedeværelse og fortrækker til en mark 3-400 meter længere væk på vores venstre side. Det får også bukken i bevægelse – men han har ikke travlt.

Magnus tager en beslutning – han vil gøre et forsøg. Med den polske guide får de pürschet sig på skudhold – det foregår gående, på knæene og på maven – de kommer helt ind på 50 – 60 meter, hvor Magnus slutter af med at sætte en perfekt kugle og bukke falder død om på stedet - en fantastisk situation.

For os som efterskole er efterskudsarbejdet også en vigtig del af jagtoplevelsen/opdragelsen, så aftalen er ,at eleverne selv skal brække deres dyr efter skuddet  - en for mange uvant oplevelse. Men Magnus klør på og får brækket sin buk. Det blev en god tur hjem til lejren og den unge mand kunne efter en relativ kort men intens jagt stolt kalde sig bukkejæger allerede på turens første dag.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser