« Tilbage

Jens og Henrik i Maniszewo

Turen derned gik fint, lidt vejrarbejde, vejret på vej derned var mildest talt skybrud. Ankom til reviret og blev modtaget af (madmor) En smilende polsk dame som fløjtede og grinte mens hun opvartede os alle dage, - som vi aldrig før er blevet opvartet, mellem 6-8 gange dagligt serverede hun lækkert hjemmelavet mad, kaffe, the med kage is eller frugter. Fik vores værelse og fik pakket ud, og så startede serveringen. Vejret i Polen viste sig fra sin lunefulde side alle dagene. Skyet/sol/regn og tordenvejr havde vi på 4 dage.

Svinejagt - 8. maj:
De 2 jægere som skulle guide os kom og hilste på, og vi aftalte grisejagt fra kl. 20.00 til 02.00. Første aften overskyet, så ingen måne, men det blev stadigvæk til en Keiler til mig og en uberlaufer til Jens. Så til køjs til en god gang søvn efter køretur og nattejagt. Vi kunne sove længe da aftalen om jagt først skulle være 20.00-02.00 igen. Vi kommer i tøjet og bevæger os ovenpå til morgenbordet. Det lignede en buffet på et 5 stjernet hotel, så meget var der at vælge imellem – og vi var på det tidspunkt kun 2 jægere på reviret – og når øjnene ikke kan få nok – giver det  “ondt `i MAVEN”. Solsengene blev flittigt brugt hele dagen, med masser af historier og forventningens glæde.

Svinejagt - 9. maj:
Jagten efter grise blev uden resultat, vi så masser, men ingen chancer. 

Bukkepremiereren - 10. maj:
Jens kom hjem med flot afskudsbuk, hvor min morgen gik med masser af pursch uden rigtig at se noget skudbart. Jeg skyder om aftenen en rigtig flot høj seksender, efter en fantastisk pursch. Vi ser en buk gå i noget højt brakmark, i nærheden af nogle huse, derfor ingen mulighed for skud. Efterfølgende purscher vi langs med vindretningen lige på grænsen til dårlig vind, for at komme rundt om bukken, som opdager at der er noget galt og begynder at går væk fra os. 20 meter før en stor rapsmark beslutter den sig lige at kikke en ekstra gang, hvad fanden de 2 kegler laver ude midt i brakmarken. Skydestokken var sat op og på ca. 180 meter den får en perfekt bladkugle, så kom bukkefeberen.

Bukkejagt - 11. maj:
Jens kom igen hjem med flot afskudsbuk, som de jo kalder alle ulige bukke i Polen. Jeg har en fantastisk morgen, med en flot seksender kl. 5.30 og senere en kl. 6.45 inde i en stor skov. Jens kommer hjem med flot buk efter god pursch. Min aften forløber med masser af pursch og anstandsjagt, - dog ingen buk.

Bukkejagt - 12. maj:
Sidste morgen-, vejret er stadigvæk koldt om morgenen og forventningen er ikke store på vej ud i terrænet. Jeg skal sidde i stige fra morgenstunden, efter en bestemt buk, som skulle være ”kapital” som de kalder dem. På vej ud til stigen ser vi Kronvildt. På plads ca. kl. 05.00 - endnu et fantastisk sted, forventningen stiger igen. Efter 45 min uden at se en sk.. - fryser jeg og forslå at vi skal pursche rundt, ned af stigen og prøve at få gang i de gamle fodbold-knæ. Vi stopper op ved en lille remisse ved en stor rapsmark og et levende hegn. Min jagt-guide Andreas sætter skydestokken op og vi står og kikker lidt rundt.

Han går nu hen til det levende hegn ca. 10 meter fra, hvor jeg står og ser ned langs det. Pludselig fægter han med begge arme at jeg skal skynde mig at kommer over til ham - vi får sat skydestok op og jeg kan nu se bukken løbe lige ned imod os langs med hegnet. Den aner ikke uro og fortsætter sit færd, men ca. 20 meter fra os forsvinder den ind i hegnet. Nu står vi så der og venter om den kommer ud på venstre eller højreside af hegnet. Ca. 3/4 minutter er gået og jeg ser ud af øjenkrogen, at der står en gris ude i kornmarken ca. 75 meter fra os, som tilsyneladende er kommet ud af remissen lige bag os. Jeg prikker Andreas på skulderen og siger svin - han drejer rundt - kigger og siger i sammen moment ”schießen”. Jeg afgiver skud og grisen pisker ind i remissen igen. Bukken løber nu med 180 km i timen ud over marken, hvorpå Andreas forsøger at stoppen den med masser af fløjten, men den vidste godt hvad der var på færde. Det hele skete på under 5 minutter og ingen tid til bukkefeber, men så kom det og hvor fanden blev grisen af...

Skulle jeg have mit første forbiskud på allersidste dag - sikke noget lort....

Andreas så meget forviret ud og spurgte så om jeg havde godt nok hold på grisen. Det mente jeg bestemt, men var ikke sikker efter den spurt den tog ind i remissen igen - efter lidt venten og en masse tanker, gik vi op til skudstedet og fandt med det samme lunge svejs og nerverne kom lidt i ro igen.Efter ca. 50 meter med blodspor fandt vi en lille på Keiler 70 kg. Så steg stemningen igen - vi fik brækket ”bassen” og Andreas ville lige kigge efter en buk, som han havde set nogle dage før vi ankom. Efter kort pursch op af en lille bakke ser vi først en rå og derefter bukken, ca 75 meter, bukken falder i knaldet og vi går frem mod den - det hele er gået så stærkt, at jeg kun lige så at den var abnorm. Fremme ved bukken se vi den flotteste ”kapital” buk, som jeg skød på denne fantastiske tur til skønne Polen.

Tak for fantastisk jagt og skønt ophold, sammen med et par legender fra Danmark.

De bedste jagt hilsner fra Jens Tougaard og undertegnet Henrik Wichmann

- will bee back...

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser