« Tilbage

Jens Ole i Szubin

Jeg var så heldig at få hammerslag på en tur til Polen, så derfor valgte jeg at invitere min hjemmeboende søn Morten med på turen til de polske jagtmarker, nærmere betegnet Szubin i nærheden af Bydgoszcz, for at jage brunstbukke. 

Vi ankom til reviret torsdag eftermiddag, hvor vi blev budt velkommen af familien Przbylski som vi skulle bo hos. Det var et hyggeligt sted midt ude i skoven med fine værelser, og fru P. serverede altid dejlig, …og rigelig, polsk mad. Reviret er ét sammenhængende skovområde omkranset af marker og enge.

Efter at have fået lidt sen frokost, tog vi hver for sig ud på reviret med hver vores jagtfører. Allerede samme aften nedlagde Morten selvfølgelig en rigtig fin seksender, så jeg kom hurtigt bagefter i det interne regnskab.Fredag morgen var det desværre lidt blæsende, køligt og regnfuldt, så der kom der ikke rigtigt noget for.

Om aftenen skød jeg så min første buk, som var en abnorm ulige seksender, hvor den ene stang vender bagud. - Senere på aftenen fik vi så en melding på mobiltelefonen ”Morten schiesse buk”, og så var man jo bagefter igen! - Morten havde så skudt en ulige seksender, lidt mindre end den første.

Lørdag morgen var det fint vejr, og jeg så nogle dyr på en eng som vi pürsede til, og her fik jeg så skudt en nydelig regulær seksender. På vejen hjem fik vi så endnu en gang en melding over mobiltelefonen ”Morten schiesen buk”, ….og så var der lige en lille pause ” …Grosse buk”! Den var i hvert fald lidt større end de andre, lad mig udtrykke det sådan! ….Trofæet vejede ca. det dobbelte af hvad de andre vejede !!!! ….For at være helt præcis 611 gram brutto !!! – Men det er vel også rimeligt når den er 7-takket og har 3 rosenkranse !!

…Og det var så vist her jeg ”mistede” æsken med Mortens patroner, så han desværre ikke kunne gå mere på jagt !!!

Lørdag aften var jeg så af gode grunde den eneste som skulle på jagt, men dog umiddelbart uden held. Til sidst kørte vi lige før solnedgang ud til et tårn ved en eng, og kort tid efter kom der en helt hvid rå, efterfulgt af en buk. - ”Kleine buk” sagde min jagtfører umiddelbart, men jeg var ikke helt enig, da jeg i sigtekikkerten kunne ane at det var en pæn størrelse, og endda havde lidt ”ekstra”. Da den stod stille lod jeg skuddet gå, og det var ganske rigtigt en rigtig pæn buk som havde en ekstra sprosse på den ene stang.

Bortset fra at junior nedlagde den største buk og har håneretten i meget, meget lang tid, så var det en rigtig god tur, og jeg kan kun anbefale området, folkene og indkvarteringen.

Jens Ole Nielsen

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser