« Tilbage

Jørn & Co. på kronhjortejagt på Zmigrod

Man får ikke rigtigt sovet igennem om natten inden det går sydpå. Til ZMIGROD i Polen. Der er koldt til morgen. Omkring 10 grader. Bilen er pakket med våben, skydestokke, jagttøj og lidt til ganen. Og maven. I tanken diesel til de første godt 800 kilometer. Der er godt 1050 kilometer til jagten. Fire jægere, nemlig min søn Morten, gode ven Henrik, Ingeborg min følgesvend gennem mere end 47 år og mig selv Jørn. De første timer i mørke i godt fart mod Tyskland. Henrik og Morten kører sammen og stopper ved grænsen for at købe godt med Gin og Tonic. Og lidt cola og 60% rom. Og ja, vi var klar over, at man ikke må drikke sprit før jagt. Men var i tvivl om hvad ”før” er.

Ved fem tiden når vi ”jagthuset” i ZMIGROD, hvor der allerede er tre fynske jægere. Hyggelige folk af danskere at være. Prima hus og værelser. Alt perfekt. Hurtig lidt mad. Solidt polsk mad. Hertil en kande vand. Godt en time senere er vi allerede på jagt, med prima polske jægere, hvor enkelte kun taler polsk og på terræner, som kun kan få de højeste karakterer. I let sommertøj og med 31 grader og høj sol. I mark og skov. 27000 hektar drømmeland. Masser af vildt. Råvildt, dåvildt og kronvildt. Desværre få svin som efter de polske jægeres opfattelse var inde i majsen. Rygter vil vide, at det er det bedste område for kronvildt i Polen.  Det tror vi på. Det er nok ikke sidste gang vi er der.

Sådan går det godt tre dage med uhyre spændende jagtoplevelser. Den sidste aften dog i voldsomt regnvejr. Det er en oplevelse i sig selv, at bevæge sig rundt blandt brølende hjorte. Brunsten er på sit højeste. Er man til et tårn, findes de i alle afskygninger. Jagtorganisationen er i top. Ved afslutningen fik Morten og Ingeborg sine flotte medaljer i fine æsker og os alle fire en flot gave fra reviret.

Det ender med, at vi får nedlagt syv hjorte og en hind. Morten får en bronze og Ingeborg en sølv. Sådan er det altid, når vi på jagt med Ingeborg. Hun topper hver gang. Men stor tak til Anne Fick og Diana. Du holdt 100% hvad du lovede. I havde planlagt det hele. Vi var hele tiden opdateret. Perfekt igen. Nu glæder vi os til Zambia i maj 2019. Igen med Diana. Med Diana er man i sikre hænder. Vi har jo efterhånden prøvet det mange gange.

Med jægerhilsen
Jørn Abildgaard

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser