« Tilbage

Peder Østergaard i Maniszewo

Jeg har netop afsluttet en jagtrejse til Polen på reviret i Maniszewo arrangeret af Diana Jagtrejser. Det var min første tur på jagt i udlandet, og mine forventninger til måden jagten blevet afviklet på og udbyttets kvalitet blev meget klart overgået. Jeg havde valgt et arrangement efter prisliste på trofæerne, og besluttet mig for at ville skyde 3 bukke, hvis muligt, og et vildsvin, hvis der bød sig en mulighed.

Jeg og to andre jægere fra Skanderborg ankom lørdag eftermiddag d. 29 juli og allerede på den første aftenjagt, skød jeg en nydelig seksender på en stubmark. Vi kom på åbent mark ind på et skudhold på godt 200 meter, hvor jeg med min 6,5x55 fik leveret en perfekt bladkugle, selvom jeg nok syntes afstanden med en skydestok var lidt udfordrende. Vi kørte derefter over til en hochsitz, hvor der synligt var bukke i tre retninger. Det ender med en skudchance på knap 100 meter til en ældre returbuk, som også ender i knaldet.

Næste morgen sidder jeg ude ude i stubbene efter raps, og inden solen er stået op kommer en mindre kreiler gående på 60 meters afstanden, og med rødpunktet i min sigtekikkert tændt, kunne jeg relativ ment levere en god kugle.  Den samme morgen er vi ude i en hochsitz, hvor jeg ser adskillige bukke, et par yngre bukke var på skudhold, men hverken jeg eller min jagtleder syntes, der skulle skydes.

Om aftenen, hvor dagstemperaturen har været omkring de 30 grader, er vi afsted allerede kl. 18.00, men ser ikke råvildt på køreturen. Jeg er klar over, at vi skal hen tæt på solnedgang, før der vil vise sig chancer. Vi sidder nu i en hochsitz i en større lysning i et skovområde. Vi ser er par råer allerede før kl. 20.00 og lidt efter kommer en buk, som løber ind i noget tæt krat. Jeg var bange for at chancen var forpasset, men 20.35 kommer han ud igen, og min jagtleder giver tegn til, at jeg kan skyde. Skuddet falder og dyret forender i knaldet på omkring 100 meter. Igen en pæn seksender, der vurderes til at være 6 år gammel.

På vejen hjem til jagthotellet meddeler jeg min jagtleder, at jeg ikke vil skyde mere, selvom jeg havde 3 jagter mere. 4 chancer, 4 skud på 3 jagter, det var fantastik og noget, jeg ikke ønskede at udfordre med endnu en skudchance. Det gav mulighed for at sove længe om morgenen og i det gode vejr den sidste dag at benytte swimmingpool og andre faciliteter på jagthotellet.

En fantastik tur med en meget god jagtleder og et sted, hvor service var i top, og jeg klarede mig med mit rustne tysk fra 3. Real i 1971. Det er ikke sidste gang, jeg kommer her.

Peder Østergaard

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser