« Tilbage

Peter på kronhjortejagt i Zamrzencia

Netop hjemme efter en pragtfuld Hjortejagt på Zamrzenicia med godt gang i brunsten på trods af ekstrem varme. Et højtryk over Polen med dag temperaturen på 25-27° og en dag med 30° var jo ikke ligefrem hvad man havde ønsket, men hjortene lod sig ikke mærke med varmen og brølede ofte allerede ved 17 tiden flere dage. En aften havde vi aftalt at vi ville starte i et tårn og derfra begynde pürsch på den første hjort som brølede, efter 10minutters venten var det afsted, en spændende skov pürsche på ca. 45 minutter hvor vi kommer ind på den brølende hjort som gik i et svært fremkommeligt gammelt grand stykke sammen med et par hinder. Da den endelig stod godt fri i en af rækkerne kunne vi se at det var en ung flot 10ender på ca. 5kg. Jeg havde besluttet mig for en der skulle være lidt større og da der var flere dage tilbage takkede jeg pænt nej til denne hjort og vi listede stille af igen. Næste morgen hørte vi flere hjorte men så ingen, da vi på et tidspunkt er oppe i et tårn for at spotte lidt kommer et vildsvin ud af granderne 100 meter til venstre for os og sikrer ganske kort hvorefter den rask traver ud i det åbne og stopper op en gang for hurtigt at forsvinde i egene på modsatte side, og havde ikke været for en gren med blade som hang ned på siden af tårnet var den nok endt i kølehuset.

En aften hvor vi har parkeret bilen og er på vej ned til et tårn hvor vi havde planlagt at starte kan vi pludselig lugte at der har været en hjort for ganske nyligt. Jeg tror dog ikke rigtigt at der vil ske noget de første par timer da klokken kun er 17:30 og det er ekstremt varmt ca. 21-22° og ingen brøl at høre i skoven. Længere nede af vejen kan jeg se et åbent tårn som er vores mål. På plads i tårnet kan jeg se at skoven bag os er lettere kuperet med høje fyrretræer og græs i bunden, foran er nyplantede fyrretræer, max. 2 årige, og 60 meter længere fremme høje fyrrestammer igen.

Min umiddelbare vurdering omkring tidspunkt for aktivitet i skoven viser sig heldigvis ikke at holde stik da Wojciech efter blot et kvarters venten puffer til mig og hvisker med friskhed i stemmen, at der kommer en hjort. Ud af ingenting kommer pludselig en hjort travende mod os bag fra, løber næsten forbi på vores højre side. Den stopper 40 meter ude i kanter af de høje fyrrestammer og sikrer ganske kort inden den vil krydse det nyplantede stykke.  Mens den står og sikrer, er bladet dækket af et par fyrrestammer men med en klar fornemmelse for hans næste træk er riflen afsikret og hans første skridt bringer ham ud på skovvejen hvor skuddet kommer og han falder for en lidt høj kugle der tager ryggen men som hurtigt suppleres af et fangst skud på halsen.

Super tur med masser af hjorte-brøl m.m. Hjorten var en pæn 12ender på 5,90kg som Polakkerne målte op til en lille Bronze medalje.

Mange jægerhilsner Peter Søllested

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser