« Tilbage

Sten Sjögren i Burkina Faso

De 260.000 hektar store jagtområder Singou og Ouamou ligger i den østre region af Burkina Faso – 350 km fra hovedstaden. Jagtområderne grænser op til nationalparker og der er ingen beboelse i nærheden. I sandhed et vildt område, som består af savanne, små bjerge, floder og bush. Området er ideelt for alle de vildtarter der lever her. Udover de jagtbare arter Western Savannah buffalo; Western roan; Western hartebeest; Western kob, Waterbuck (Sing Sing), Harnessed bushbuck, Nigerian Bohor reedbuck, oribi og vortsvin, kan du også i dette område opleve løve, flodhest, krokodille, elefant og bavian.    

Vi var ganske enige i gruppen – jeg selv og 3 jægere, om at dette er en heftig oplevelse. Dette er REEL AFRICA fra begyndelse til slut. Burkina Faso er et af de fattigste lande i Verden, men alle vi mødte og så var positive, venlige mennesker. Der er meget lidt kriminalitet, befolkningen lever og bor meget primitivt i siv-og mudderhytter, henter vand i brønde og bor med sine husdyr i byerne. Hovedstaden Ouagaougou myldrer med mennesker, husdyr, biler og frem for alt knallerter. Landsbyen består af små klynger af huse, indhegning til husdyrene, men ingen virker til at lide under dette. Som jæger og besøgende skal man være indstillet på at alt er meget primitivt – både indkvartering og mad, men at jagten er helt fantastisk.

Vi ankom til Ouagaougous sent om eftermiddagen. Våbenkontrol og fortoldning gik fint med hjælp fra en repræsentant fra jagtorganisationen. Vi boede første nat i udkanten af byen og næste dag gik turen til jagtområdet. Campen er fin, men meget basic og ligger 35 minutters kørsel fra det sted jagtområdet begynder, så hver dag havde vi transport gennem landsbyen og fik lov til at opleve denne. Området er vildt og ideelt for jagten. Man kører rundt og sporer vildtet ved fx vandhuller og veje, hvor man kan finde friske spor fra især bøffel. Vi så mange af de fleste vildtarter hver dag. Jagten var ekstremt god efter bøffel og roan – meget svær jagt med mange timers pürsch. Alle jægerne på rejsen fik det vildt de ønskede og havde booket. 3 bøfler, 4 roan antiloper og 3 kob.

På en 6 dages jagt kan man booke en pakke med 2-3 vildt + at man kan skyde mere vildt efter trofæprislisten, hvis der er tid. Hvis man ønsker at jage bøffel eller roan, er det en god ide at jage 1:1, hvilket betyder et lille tillæg i prisen, men det er godt givet ud! Jagt på oribi er også svært, men på 6 jagtdage, skal det nok lykkes!

Der er meget varmt, så man skal drikke masser af vand, som altid findes i bilen.

Hilsen
Sten Sjögren

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser