Succes med drivjagt i korte ærmer!

Omkring midten af september drog en gruppe på 10 danske jægere på drivjagt til det sydlige Tyrkiet med Diana Jagtrejser. At gruppen tog på drivjagt i Tyrkiet var der i sig selv ikke noget nyt ved, men det var der derimod ved datoen. Normalt forløber de tyrkiske drivjagter nemlig det sene efterår og vinteren.At forsøge sig med en drivjagt i september var alene med det formål, at opleve de spændende tyrkiske drivjagter på store vildsvin på en tid af året, hvor vejret i bjergene hvor man jager, er som en god dansk sommerdag, langt fra sne og mudder, som er en uundgåelig del af vinterens jagter. Spørgsmålet var så, om man kunne finde vildsvinene på den tid af året? Det kunne man! Diana Jagtrejsers partner i Tyrkiet havde lavet et stort forarbejde med fodringer og sonderinger af de enorme områder man jager i, så da den danske gruppe ankom, blev den modtaget af et hold entusiastiske drivere og målrettede hundefolk med specialtrænede hunde.

Det skulle vise sig, at gruppen fik det gode vejr, de var kommet efter, da der alle fem jagtdage var solskin og mellem 26 og 30 graders varme!

Et monster i drevet

Fra første drev begyndte vildsvinene at falde, og de første keilere over 100 kilo blev en realitet, men det var for intet at regne for den keiler, som dukkede op i drevet på jagtens anden dag, og faldt for en velplaceret kugle. Den var forsvundet ud over en bjergsiden umiddelbart efter at være blevet truffet, og således vidste ingen præcis HVOR stor den var, før sidst på dagen, hvor seks drivere efter seks timers hårdt arbejde, havde fået bjærget den store keiler. Den var et sandt monster! 325 kilo og enorme tænder, som siden skulle vise sig at være 27,5 cm! Som en ekstra bonus ved drivjagterne i Tyrkiet, er der fri afskydning af vildsvin, uanset antal og størrelse! Det betød, at jægeren Benny, som havde nedlagt den store keiler, ikke skulle betale så meget som en femøre ekstra for at have nedlagt sit livs gris. Havde jagten været i f.eks. Ungarn, var der fulgt en ganske anseelig regning på trofæafgift med.

Gentager succesen i 2020

Totalen i år lød på 32 nedlagte vildsvin til gruppen på 10 jægere. Egentlig er godt resultat, men det kan meget vel blive bedre næste år. Det var tydeligt på jagtens første par dage, at de tyrkiske arrangører først lige skulle afkode vildsvinenes adfærd, som er i de anderledes varme måneder set i forhold til vinterjagterne, men så snart de havde knækket koden, begyndte der for alvor at komme skred i tingene, og belært af dette års erfaringer, ved de præcis hvordan jagten skal gribes an til næste år.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser