« Tilbage

Lapland

Nu kan du opleve den helt traditionelle elgjagt med løshund på nogle fantastiske revirer nord for Polarcirklen. Terrænet er typisk nordskandinavisk med birke- og fyrreskov, åbne lyngområder.

Ved 2-4 jægere foregår jagten på den måde at 1-2 af jægerne går sammen med hver sin hundefører og resten af jægerne sidder på “pas”.  Der er tale om forskellige hunderacer, både Karelsk bjørnehund, Norsk gråhund og Vestsibirsk Laika, men uanset race utrolig dygtige drivende hunde, og det er en hel speciel jagtform, som kun kan opleves ganske få steder. En tredje jagtform, specielt i brunsten er ”lokkejagt”, og det er fascinerende at opleve, hvor tæt på man kan kalde elgene. Jægerne skiftes således under jagten til henholdsvis at “gå på elgjagt med løshund” og til at ”sidde på elgpas”.

Det betyder, at selv om man ikke er i absolut fysisk topform kan man også få fuldt udbytte af jagten. Der er ingen tvivl om, at ved at kombinere løshundejagten med at sidde på pas på de rigtige steder, opnår man kontakt med flest mulige elge i reviret.

 

Og husk også, at der ikke er tale om deltagelse i et stort svensk jagtlag, men at jagten udelukkende er forbeholdt vore jagtgæster – altså max. 4 jægere.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser