« Tilbage

Regnskoven i Cameroun

I regnskoven i den sydlige del af Cameroun har vor partner hele fire koncessioner, som dækker et areal på i alt 600.000 ha. Koncessionerne, Boumba, Lognia, Dja og Ndama ligger mellem tre nationalparker, Boumba Bek, Lokomo og Dja, forholdsvis tæt på grænsen til den Centralafrikanske Republik og Congo.

I nogle af jagtområderne er der en del skovveje, således at man kan komme rundt med bil, og i andre er der kun et minimum af veje, og man er derfor henvist til at transporten rundt i området  foregår henholdsvis pr. båd og til fods.

Selv om man principielt godt kan køre til jagtområderne fra hovedstaden Douala ad små og dårlige grusveje (to dage), er den mest praktiske måde at komme til reviret på at chartre et fly. Vor partner har fly til regnskoven to gange om måneden, og man kan således dele flyet med andre jægere, og dermed spare en del omkostninger.

Jagtmetoderne er noget anderledes her end på savannen.  Den meste eftertragtede vildtart i regnskoven er den sky bongo.

Efter en regnskylle søger bongoerne ud i det lidt mere åbne terræn, og vil typisk krydse de skovveje, som tømmerselskabet i området har anlagt. Det er også muligt at finde friske spor ved de mange forskellige saltslik. Når man så har lokaliseret et friskt og lovende spor, begynder pygmæ sporernes imponerende arbejde, hvor de begynder sporarbejdet i den tætte, tætte regnskov. Jægere og hunde følger pygmæerne, og ikke før hundene rent faktisk kan se bongo’en bliver de sluppet og kan så stille bongoen, indtil jægeren kan komme frem til skudafgivelse på meget tæt hold.

Skovelefanterne jages på samme måde, men uden brug af hunde. Andet vildt, såsom sitatunga og giant forest hog jages fra lysninger, såkaldte ”jungle savannahs”, og endelig jages duiker ved lokkekald.

Jagtperioden i regnskoven er fra midten af marts til slutningen af juli.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser