« Tilbage

Revir - Elgjagt i Kamchatka

Hovedbestanden af elge finder man på den nordlige del af halvøen, i Penshinatal og i de områder som grænser op til. Mod syd strækker bestanden sig til byen Korf. Ved floden Penshinas øvre løb, blev der i 1978, af en russisk ”kødjæger”, nedlagt det formentlig største elgtrofæ nogensinde, med et udlæg på 183 cm.  I det centrale Kamchatka blev der i 1982 sat 50 elge ud i naturen. I mellemtiden er bestanden vokset til flere tusinde elge. Bestanden har ikke kun udviklet sig kvantitativt, men også kvalitativt i og med, at de er trofæstærke som i den nordlige del af Kamchatka. I gennemsnit er udlægget på Kamchatka elgen 155 cm og af og til med eksemplarer på 170-180 cm. Vægten på trofæerne kan være på helt op til 55 kg, men ligger i gennemsnit på ca. 30 kg.

I september foregår jagten på elg pr. hesteryg i jagtområderne, der ligger i det centrale Kamchatka. Sammen med sin guide, rider man ud i det store, uberørte naturlandskab. Hestene er til stor hjælp, da det er meget svært gangbart terræn. Finder man en stor tyr, fortsætter den endelige pürsch til fods. Pürschen er ofte ret besværlig, det går over stok og sten, væltede træer, og tit bliver vejen spærret af små bække og vandløb. En anden jagtform er pürsch med båd. I nogle områder går det ret godt, men i perioder med lav vandstand i floderne, må man være forberedt på at skulle gå lange distancer.

Interessant er også novemberjagterne i den centrale del af Kamchatka, her kører man så vidt det er muligt på snescooter, og derefter pürscher man, og på grund af de friske spor i sneen, kan der jages målrettet på de store tyre. På baggrund af ovenstående, bør en jagt i november kun gennemføres af jægere med god kondition. Succesraten i november/december er på imponerende 95%.

Jagttermin: 20. september – 15. oktober og 25. november – 15. december.

Gruppestørrelse: 1-2 jægere.

 

Eksempel:

20. sept.          Afrejse København               kl. 10.30

Ankomst Moskva                 kl. 15.00

Transfer til hotel og overnatning i Moskva

21. sept.          Om formiddagen er der tid til lidt sight seeing i Moskva

Afrejse fra Moskva                kl. 15.15

22 sept.           ankomst Petropavlosk           kl. 08.45 (9 timers non-stop fly) derefter helikopter transport eller biltransfer ud til jagtcampen

22. sept. -

02. oktober     10 dages jagt

03. oktober     Transfer tilbage til Petropavlosk, hvor der overnattes.

04. oktober     Afrejse fra Petropavlovsk       kl. 10.35

Ankomst  Moskva                kl. 10.40

Afrejse fra Moskva                kl. 15.55         

Ankomst København           kl. 16.30

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser