« Tilbage

Revir - Gredos

Vi råder over fantastiske jagtområder i Gredos bjergene, hvor vi tilbyder vore jægere unikke oplevelser på den største af ibex arterne i Spanien, nærmere betegnet Gredos ibexen.

Jagtid for Gredos ibex er august – april. Bedste periode for jagten er i brunsten, i november samt december og januar.

Som det også er tilfældet ved andet bjergvildt er spanske stenbukke både sky og vagtsomme. Efter i hundredvis af år at have været efterstræbt af mennesker, ørne, ræve, ulve, los og andet rovvildt har de udviklet ekstremt skarpe sanser.

Deres lugtesans og hørelse er fantastisk, men synet er helt i særklasse.

Med kraftige kikkerter (spotting scopes) vil jagtføreren sammen med jægeren vurdere trofæernes styrke, og om der befinder sig et dyr af den ønskede størrelse i flokken.

Afstanden til dyrene kan på dette tidspunkt være alt fra nogle få hundrede meter til adskillige kilometer.

Nu starter den del af jagten der gør, at mange jægere mener bjergjagt på flere måder er hævet over anden jagt, nemlig pürschen.

Planlægningen af pürschen er kritisk, da man ofte i lange perioder, ja nogle gange flere timer, ikke har kontakt til stenbukkene.

Planlægningen af ruten frem til det sted hvorfra man forventer at skyde skal derfor indeholde en vurdering af, hvor meget dyrene forventes at flytte sig i den mellemliggende periode.

Terrænets ofte stejle beskaffenhed og hensynet til ikke at støde andre dyr undervejs er bare yderligere elementer der er med til at gøre bjergjagt til en både mental og fysisk stor udfordring. Skudafstanden kan være alt fra 50 – 300 meter, med et gennemsnit omkring de 200 meter. Det er derfor en god idé at bruge nogle timer på riffelbanen inden afrejsen.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser