« Tilbage

Jagt på Kronhjort i Frankrig

Jagtreviret i Dordogne ligger i nærheden af Sarlat. Det er et meget smukt, kuperet og afvekslende område med store skove, primært med eg, fyr og store kastanjetræer, samt mindre og større landbrugs- og engarealer. Den årlige kvote på trofæhjorte er ikke særlig høj, og man gør meget ud af selektiv afskydning samt afskydning af gamle hjorte.

Ligeledes bliver der inden jagten brugt meget tid på at lokalisere og bedømme de enkelte hjorte. Trofækvaliteten er rigtig god, og man kan forvente hjorte med en trofævægt mellem 7 og 10 kg, så altså virkelig kapitale trofæer, og med gode muligheder for medaljetrofæer. Der jages primært morgen og aften og jagtformen er pürsch. Nærmeste lufthavn er Bordeaux.

I Pyrenæerne har vi to forskellige kronvildtrevirer. Det ene ved Font-Romeu er beliggende vest/sydvest for Perpignan og det andet ved Massat er beliggende syd for Toulouse.

Her er der tale om udfordrende jagt i et skovklædt og meget flot og afvekslende terræn. Man kan både opleve tæt skov, åbne arealer med smukke bjergenge, mere golde klipper og ganske lidt landbrug, primært med græsningsarealer.

Trofæmæssigt er der tale om lidt mindre hjorte end i Dordogne, og trofæerne minder meget om den spanske kronhjort, blot er prisen her markant billigere. Man kan forvente trofæer på mellem 4 og 7 kg, 8-12 ender og med en alder på minimum 7 år.

Nærmeste lufthavne er henholdsvis Perpignan og Toulouse.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser