« Tilbage

Revir - Jagt på Marco Polo i Kirgisistan

Der findes 3 underarter af argali i Kirgisien: 1. Marco Polo, 2. Tian-Shan Argali, 3. Hume Argali.

Marco Polo Sheep (Ovis ammon polii) finder man i bjergene i den sydlige del af landet, fra Naryn floden og op til grænsen til Kina. Normalt er Marco Polo i Kirgisien ikke helt så store som dem i Pamir bjergene i Tadjikistan. Trofæstørrelsen ligger normalt på 50 til 53” (125 – 135 cm). Argaliens foretrukne levesteder er åbne forholdsvis flade bjerg plateauer, beliggende i 3.500 – 4.500 m.o.h.

Tien Shan argali (Ovis ammon karelini) finder man i den vestlige del af Tian Shan bjergene. Den ligner meget Marco polo argalien, men hornene er generelt tykkere, og har en mere tæt kurve.

Kirgisien er også kendt for at huse Hume Argali (Ovis ammon humei), hvis nordlige grænse er Naryn floden og sydlige grænse er  den centrale del af Ferganskiy bjergene.

Base camp er normalt beliggende i ca. 3.000 m.o.h. og det lokale terræn tillader brug af henholdsvis heste og af og til 4x4 køretøjer. I campen er der professionelle guider, kok og hjælpere. Vor partner råder over en række forskellige jagtområder: Ulan, Karakolka, Boz-Jalpak, Jany-Jer, Cementi og Emegen, beliggende i henholdsvis Issyk-Kul og Naryn regionerne. Jagtområderne er på over 200.000 ha.

 

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser