« Tilbage

Runowo

Statsreviret Runowo i det nordvestlige Polen omfatter et areal på i alt 5.000 ha, hvoraf de 2.700 ha er skov mens de resterende 2.300 ha er landbrugsarealer, enge, søer og vådområder. Skoven består af 40% nåleskov, 35% eg, 15% birk og 10% andre. Området er hovedsageligt fladt. Runowo råder over 23 hochstande og hochsitze samt 11 foderpladser. Der kan jage op til 3 jægere (2 på hjort) ad gangen på individuel jagt. Drivjagterne gennemføres for grupper på 12-14 jægere og i kombination med vort statsrevir Lutowko.

På reviret findes der både råvildt, kronvildt, dåvildt og vildsvin. Der nedlægges hvert år ca. 25 bukke. Trofæmæssigt ligger de fleste på under 350 gram netto, men der nedlægges også bukke på over 350 gram. Den årlige kronhjortekvote er på ca. 16 hjorte – langt de fleste med en trofævægt på 5-6 kg, men der nedlægges også hjort over 6 kg, enkelte sågar over 7 kg.  Dåhjortebestanden er ikke speciel god, og der nedlægges p.t. 2 dåhjorte pr. jagtsæson men en trofækvalitet omkring middel. Der er en god bestand af vildsvin på Runowo, og disse jages både på individuelle jagter sæsonen igennem og på drivjagter i efteråret og vinteren. Disse jagter afvikles i samarbejde med vort statsrevir Lutowko.

Runowo ligger 220 km fra grænseovergangen v. Kolbaskowo syd for Szczecin, 70 km fra Bydgoszcz og 50 km fra Pila, som er de nærmeste større byer, 145 fra lufthavnen i Poznan, som er den nærmeste internationale lufthavn, og 180 km fra Gdansk. Forventet køretid fra den dansk-tyske grænse er ca. 7,5 timer. Forventet køretid fra Rostock er ca. 5 timer.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser