« Tilbage

Selous

Selous Game Reserve er på 54.000 km2  og vor partner har områderne, MS1, RU1, U4 og LL3, enorme jagtområder på hele 2.300 km2 i den østlige del af Selous.

Selous består af enorme græssletter, bush og skovområder samt floder og delvist udtørrede flodsenge, samt miomboskove i den nordlige og mere bjergrige del af området. Denne varierede biotop, hvor der altid er mulighed for at finde vand, sikrer et righoldigt dyreliv.  Jagtsæsonen i Tanzania er fra 1. juli til 31. december, men det bedste tidspunkt i dette område er fra juli til primo december.

 

MS1 er den største koncession på hele 1.300 km2. Der er 3 store floddale dannet af floderne Namatete, Kitope og Umswega, og disse sikrer en righoldig habitat med en stor og varieret vildtbestand. Igennem årene er de bedste løver og de største bøfler blevet nedlagt her. Løverne har en karakteristisk mørk manke. Gennemsnitsstørrelsen på bøflerne er 40”, og den største der er nedlagt havde et imponerende udlæg på hele 50”. Der er også gode elefanter, sable, kudu og eland. Bedste periode her er fra september til december.

 

U4 er den mindste koncession på 800 km2, men den er også den mest pittoreske. Størstedelen af koncessionen ligger langs Rufijji floden. Området producerer de største leoparder, gode løver, masser af bøfler (gennemsnit 38” – 40”, en overflod af flodheste og store krokodiller, samt waterbuck, greater kudu, eland, bushbuck, samt øvrige antiloper. Man kan jage fra juli til december, og der er også godt fiskeri efter tigerfish, giant catfish og golden catfish.

 

LR1 er den mest centrale koncession på 1.200 km2. Størstedelen af området består af miombo skove samt et antal mindre floder, som er udtørrede en del af året. Der er blevet nedlagt gode elefanter, og der er også gode bestande af sable, eland, leopard, zebra, wildebeest, Lichstensteins hartebeest, impala, vortesvin, red & common duiker samt suni. Jagt fra medio juli til december.

 

LR2 er på 1.145 km2. Der er en ganske stor diversitet med miombo skove, spredte tornebuskadser og bælter af tæt vegetation. Der løber også en stor flod, Kimburu River, gennem området. Floden er udtørret en stor del af året. Hvad jagten angår er LR2 berømt for ”at man aldrig ved hvad der gemmer sig bag det næste hjørne”. Der er gode bestande af alle forekommende vildtarter, og jagten er god fra juli til december.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser