« Tilbage

Wierzchlas

Vort statsrevir Wierzchlas er på i alt 11.773 ha, hvoraf de 7.068 ha er skov, mens de resterende 4.705 ha er landbrugsarealer, enge og vådområder. Skoven består først og fremmest af nåleskov med spredte indslag af eg og birk. Området er hovedsageligt fladt med enkelte let kuperede områder med mange større og mindre søer og vandhuller. Wierzchlas råder over mere end 100 hochstande og hochsitze samt 30 foderpladser. Der er mulighed for spændende pürschjagt fra hestevogn under forudsætning af, at det bestilles i forvejen. Der kan jage op til 5 jægere ad gangen på individuel jagt, mens de meget populære kombijagter kan arrangeres for helt op til 7-8 jægere.

På reviret findes gode bestande af både råvildt, kronvildt og vildsvin samt en mindre bestand af dåvildt. Der nedlægges hvert år omkring 90 bukke. Trofæmæssigt ligger de fleste på under 280 gram netto, men der nedlægges også bukke på over 300 gram. Den årlige kronhjortekvote er på ca. 25 hjorte – langt de fleste med en trofævægt på 4-5 kg. Der nedlægges dog hvert år hjorte over 6 kg. I øjeblikket frigives der ikke dåvildt til afskydning. Der er en tæt vildsvinestamme på Wierzchlas, og disse jages både på individuelle jagter sæsonen igennem og på trykjagter/kombijagter i efterårs- og vintermånederne. Trykjagterne afvikles som oftest for grupper på 5-8 jægere i kombination med individuel jagt.

Wierzchlas ligger 300 km fra grænseovergangen Kolbaskowo syd for Szczecin, knap 60 km fra Bydgoszcz, som er den nærmeste større by og ca. 150 km fra lufthavnen v. Gdansk, som er den nærmeste internationale lufthavn. Forventet køretid fra den dansk-tyske grænse er ca. 9 timer. Forventet køretid fra Rostock er 6-7 timer.

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser