« Tilbage

Asiatisk guldkat

Videnskabeligt navn: Profelis temmincki

Underarter: I alt 3 underarter, herunder 2 i den holarktiske-asiatiske region: 1. Profelis t. dominicanorum: SydKina. 2. Profelis t. tristis: Tibet, CentralKina. 1 i den Indopacifiske region: Profelis t. temmincki: Nepal, Sikkim, Assam, Burma, Thailand, Vietnam, Laos, Malaysia, Sumatra.

Levested: Tørre, klippefyldte skove, men også åbne områder.

Beskrivelse: Ved første øjekast, minder Guldkatten om en lille puma, men er mere langbenet og har ansigtstegninger og mørke længdestriber, parallelt med snudepartiet. Kropsvægt, op til 11 Kg og en kropslængde uden hale (55 cm) op til 105 cm.

Jagtmetoder: Med hunde og ved fældefangst.