« Tilbage

Bison (Nordamerika)

Videnskabeligt navn: Bison bison

Underarter: 1. Prærie-Bison (Bison b. bison): fra det centrale Canada til det indre USA. Indført i Alaska. 2. Skov-Bison (Bison b. athabascae): I den nordlige og vestlige del af Præriebisonens udbredelsesområde. Indført i Alaska.

Levested: Sydpå: åbne prærier, græsjord. Nordpå: skove med åbne arealer.

Beskrivelse: Stort vildtkreatur med en vægt indtil 1.000 kg, skulderhøjde indtil næsten 2 meter og en kropslængde indtil 3,80 meter. Skindets grundfarve er mørkebrun. Pelsen på forreste del af kroppen, forbenene og helt tilbage til skulderbladene, er næsten lige som en manke. Tilsvarende er de bagerste kropspartier mindre behårede. Stor Pukkel på øverste del af ryggen

Jagtmetode: Pürsch og til hest.

Jagtbar i: I adskillige stater i USA (Colorado, Wyoming, Montana) og i Canada