« Tilbage

Blue Sheep/Bharal

Videnskabeligt navn: Pseudois nayaur

Underarter: 3 underarter er beskrevet: 1. Himalaya-bharal (Pseudois n. nayaur): Kashmir, Nepal, Sikkim, Tibet. 2. Kina-bharal (Pseudois n. szechuanensis): Kina: Sichuan, Shaanxi,Gansu 3. Dværgbharal (Pseudois n. schaeferi):Centralsichuan, Drupalung (Kina).

Levested: Græsrige bjergegne oven for trægrænsen i højder mellem 3.600 og 5.000 meter.

Beskrivelse: Systematisk set, et halvfår - halvt får og halvt ged. Den første vinterpels hos unge individer er blålig, hvoraf det engelske navn "blue wild sheep" kommer. Hos ældre individer er pelsen beigebrun til grå med en sort bånd ved overgangen til den lyse underside Hornene er kraftige ved basis og skruer bagud. Vædderen er jagtbar fra 7-årsalderen. Vægt, indtil 80 Kg (Dværgbharal, knapt 40 Kg) ved en skulderhøjde på indtil 90 cm og en kropslængde uden hale (20 cm) indtil 1,40 meter.

Jagtmetoder: Pürschjagt (og med drivere).

Jagtbar i: Nepal og Kina. Ingen bestemte fredningsbestemmelser