Bongo | Få information om jagt på den store antilope her
« Tilbage

Bongo, Western

Videnskabeligt navn: Tragelaphus eurycerus

Underarter: Eastern Bongo (Tragelaphus e. isaaci)

Udbredelse: Western Bongo: Liberia, Sierra Leone, Elfenbenskysten, Congo (Brazzaville), Congo, Cameroun, CAR. Eastern Bongo: Kenya.

Levested: Tætte bevoksninger i regnskovene. Oftest i nærheden af vand. Findes der saltslik i området vil den oftest findes i nærheden af disse.

Beskrivelse: Stor antilope med kompakt krop og relativt korte ben. Bongoen vejer op til 400 kg og måler 130 cm over skuldrene. Pelsfarven er rødorange med 10 kraftigt optrukne hvide tværstriber. Hornene er kraftige med én snoning og elfenbensfarvede tipper. Bongoen er meget sky og kendt for at flytte område hvis den bliver jaget. Bongoen bliver sammen med Bjergnyalaen betragtet som det fornemste Afrika trofæ.

Jagtmetode: Pürsch og anstand ved vand eller saltslik.

Jagtbar i: Cameroun, CAR og Benin.