Den asiatiske brunbjørn | Læs om den her
« Tilbage

Brunbjørn (Asien)

Videnskabeligt navn: Ursus arctos

Underarter: Af 10 underarter forekommer 8 i regionen: 1. Europæisk-Sibirisk brunbjørn (Ursus a. arctos): Vestsibirien (og Europa). 2. Østsibirisk brunbjørn (Ursus a. yenisensis): Østsibirien fra Jenisei over Transbaikal til Stanovoj-bjergene, Lena og Kolyma-bækkenet til Jakuti, Altai og nordlige Mongoliet. 3. Kaukatisk brunbjørn (Ursus a. meridionalis): Sydlige Kaukasus til Nordarmenien. 4. Syrisk Brunbjørn (Ursus a. syriacus): Syrien, Libanon, Israel, Tyrkiet, Iran, Vesthimalaya, Pamir, Altai og Tienschan, Aserbadjan, Turkmenistan, Irak og Afganistan. 5. Kashmir-ellerTienschan-Brunbjørn (Ursus a. isabellinus): Kashmir, Pamir-Altai- Bjergene, Tienschan, Afganistan, Nordpakistan til Nepal. 6. Kamchatka-Brunbjørn (Ursus a. piscator): Kamschatka, Nordlige Kurilerne, Karaginska-øerne, Kystområderne ved det østkinesiske hav. Sydligt til Stanovoj- bjergene og Shantar-øerne, St. Lawrence-øerne. 7. Ussuri-Brunbjørn (Ursus a. lasiotus): Ussuriområdet, Sakhalin, Priamurje nordlige del, til Shantar-øerne, Stanovoj-bjergene, sydlige Kuriler, Nordøst Ongjiang (Manschuriet), Korea, og Hokkaido (Japan). 8. Tibet-Brunbjørn (Ursus a. pruniosus): Nordvestlige Kina (Kansu), Nordlige Sichuan, Xizang (Tibet), Mongoliet, syd for Endrengiyn Nuruu og Shan i det østlige Himalaya.

Levested: Skovområder, bredt repræsenteret i alle landskabstyper. Ligeledes i tundraområder i den nordlige del af udbredelsesområdet.

Beskrivelse: Stor variation i størrelsen mellem de forskellige underarter. F.eks. Syrisk Brunbjørn (den mindste repræsentant) og Kamchatka-Brunbjørn som den største. Kamchatka- Brunbjørn opnår en vægt på indtil 600 Kg, skulderhøjde op til 1,45 meter, kropslængde, 2,70 Meter, kan oprejst overstige 3 meter. Tydelig pukkel på skuldrene. Pelsfarve varierer fra gullig til mørkebrun eventuelt med sølvfarvede hår - i Canada og USA benævnt Grizzly. De underarter der lever langs kysterne (f.eks. Kamchatka-brunbjørn) ernærer sig meget af gydende laks.

Jagtmetoder: Pürschjagt (Forårsjagt på kystbjørne) Anstandsjagt ved lokkemad. Efterårsjagt under havrehøsten.

Jagtbar i: Jagtbar i store dele af udbredelsesområdet. Populationer fra Bhutan, Kina, Mongoliet og Tienschan-Brunbjørn (Ursus arctos isabellinus) Washingtonkonventionens liste I

Tilbud på jagtrejser

Gør som 1000-vis af andre jægere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få rejsetilbud samt jagtrelaterede nyheder direkte i din indbakke

  • Gode tilbud på jagtrejser
  • Info om jagt i udlandet
  • Ekslusive afbudsrejser