« Tilbage

Brunbjørn (Europa)

Videnskabeligt navn: Ursus arctos arctos

Underarter: Ingen i Europa

Udbredelse: Sverige, Norge, Finland, Frankrig, Østrig, Schweiz, Italien, Spanien, Polen samt alle østlande i Europa.

Levested: Tæt skov ofte i forbindelse med bjerge.

Beskrivelse: Stort dyr, der opnår en skulderhøjde på ca. 100 cm og en vægt på op til 300 kg (der findes underarter af brunbjørn, der lever uden for Europa, der opnår en langt større størrelse og vægt). Pelsen  er lang og kraftig antager en gråbrun farve.

Jagtmetode: Pürsch.

Jagtbar i: Jagtbar i Sverige og Norge (kun for lokale) samt i flere østlande.