Mesopotamisk dåvildt | En stærkt truet art
« Tilbage

Dåvildt, Mesopotamisk

Videnskabeligt navn: Cervus dama mesopotamicus

Underarter: Ingen.

Udbredelse: Isolerede områder i Karkheh- og Dez-floderne i Khuzistan (Sydiran), I Kystregionen ved det Kaspiske hav, Semeskandeh- og Askh-øerne i Urmiasøen, Iran.

Levested: Åbne skove med undervækst.

Beskrivelse: Større end dåvildtet (Cervus dama dama) (s. Europa): Kropsvægt indtil 150 Kg ved en kropslængde uden hale (30 cm) på 2,50 meter og en skuldehøjde på indtil 1,40 meter. Pelsen er plettet som hos Cervus dama, farvevarianter er ukendt. Geviret er kompakt og mindre skovlagtigt bredt.

Jagtmetoder: Populationerne er stærkt truede og racens beståen sikres i dag ved zoologiske haver og dyre parker.